Hlavní obsah

Ondřej Brzobohatý vydal desku se skupinou Bůhví

Právo, Jaroslav Špulák

Moderátor soutěže Česko hledá SuperStar Ondřej Brzobohatý se nikdy netajil tím, že ho více než mluvené slovo zajímá muzika. Minulý měsíc natočil s pěti posledními finalisty vlastní skladbu Hvězdy, která na desce vyjde 21. června. Momentálně se prezentuje se skupinou Bůhví.

Foto: BS vinařské potřeby
Článek

Po čtyřech letech existence a půldruhém roku přítomnosti Brzobohatého v sestavě vydává skupina album Akt. Je hudebně velice pestré, Brzobohatý sám je autorem několika písniček a spolupracoval na aranžích dalších.

"Myslím si, že s mým příchodem se zvuk skupiny změnil. Když jsem se stal jejím členem, byla to normální folková partička, která jezdila po folkových festivalech a nebyla v ničem progresivní. Ani teď to není žádná extra moderna, ale líbí se mi, že jsme se vzájemně přizpůsobili našemu hudebnímu smýšlení," řekl Právu Brzobohatý.

Nechávají se ovlivnit balkánskou, kubánskou, litevskou i ruskou muzikou a konečný spletenec by měl být přijatelný pro české posluchačské ucho.

"V tom je ta originalita. My se nesnažíme styly kopírovat, my se jimi necháváme pouze ovlivnit a inspirovat. Mám pocit, že u nás podobné kapely nejsou, žádná netransformuje cizí vlivy do české zpěvnosti a textů. Nechceme se zaškatulkovat a nechceme dělat podbízivé písničky," vysvětlil Brzobohatý.

Kromě práce v Bůhví jej ale jako hudebníka oslovují i další styly. Miluje především soul, r"n"b, symfonickou a filmovou hudbu. Rád by se v hudební oblasti věnoval i jiné práci.

"To, že se kapela Bůhví prosazuje právě v téhle době, je podle mě určitě nějak spojeno s mým účinkováním v soutěži Česko hledá SuperStar. Na druhou stranu pevně věřím, že i bez toho by na sebe nějak upozornila."

Na závěr ještě prozradil, že v soutěži měl dva tajné favority. Jeden z nich už vypadl, druhý je stále ve hře.

Reklama

Související články

SPECIÁL: Vše o SuperStar

V neděli 11. dubna diváci a porotci vybrali poslední dva finalisty soutěže Česko hledá SuperStar. Zkompletovala se tak finálová desítka - pět žen a pět mužů....

Výběr článků

Načítám