Hlavní obsah

Olympic pokřtí desku, představí klip a vydává reedici

Právo, jaš, kul

Skupina Olympic představí další videoklip z nové desky Kaťata, sice ke skladbě Pádím. Ten chce po pandemii fanouškům předvést na velkém plátně v rámci koncertu a křtu alba Kaťata. Uskuteční se 30. září v pražském Paláci Akropolis.

Foto: archiv kapely Olympic

Olympic, zleva Petr Janda (zpěv, kytara), Milan Broum (baskytara), Martin Vajgl (bicí) a Pavel Březina (klávesy).

Článek

Kapela ovšem nezapomíná ani na fanoušky z let sedmdesátých. Pro ně si připravila reedici třetího alba Jedeme, jedeme (1971). Album přišlo v době personální změny v kapele. Opustil ji spoluzakladatel, baskytarista a textař Pavel Chrastina a na jeho místo nastoupil Jan Hauser. Slova k Jandovým melodiím dodal především Zdeněk Rytíř.

Aranže se staly barevnějšími, stylové olympické ukotvení ovšem zůstalo. Překvapivým hostem na desce byl Jiří Stivín, přidávající k rocku flétnové a saxofonové pasáže. Z dnešního pohledu se největším hitem stalo Bon soir, mademoiselle Paris, ale určitě si posluchač vybaví i Když jsem bejval tramp, Bláznivej Kiki, Elixír nebo Strážce majáku.

Proměnila se nejen muzika, ale také obal. Po Pacákově recesistické Želvě a pop-artovém Rosomákovi se Olympic oděl do historických cyklistických, motoristických či leteckých kostýmů, aby se na titulu i uvnitř ocitla stylová koláž z fotografií Alana Pajera.

Album vychází v reedici digitálně, na LP i na CD s osmi bonusy.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám