Hlavní obsah

Okresní přebor na Febiofestu

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinkou letošního Febiofestu je akce, která vznikla ve spolupráci s německým Berlinale. Culinary Cinema je filmový a kulinářský zážitek, který si lidé mohou pořídit za 1500 korun.

Foto: Bontonfilm

Záběr z filmu Okresní přebor

Článek

Pro tři večery vyrostla v barrandovských ateliérech restaurace i kuchyň a filmy vybrali organizátoři tak, aby k nim mohl Zdeněk Pohlreich vyladit menu. První večer bohužel ve filmové části připomínal spíše okresní přebor než festivalovou událost. Hrát se měl italský film Mé jméno je láska s Albou Rohrwacherovou, která ho měla osobně uvést a být ozdobou večera.

Půl hodiny po plánovaném začátku však moderátor Zdeněk Podhůrský oznámil, že herečka leží v hotelu s horečkou. Smůla. Větším překvapením však bylo, že se bude hrát i jiný film. Ten plánovaný se prý technicky nepodařilo pustit. Sakra smůla. Co by se asi stalo, kdyby Alba nebyla nemocná, přišla a film nikde?

Inu, naštěstí se tak nestalo a diváci dostali místo toho celovečerní švédský dokument Foodies a nádavkem informaci, že v sále je mezi stovkou hostů i holandský herec a režisér Jeroen Krabbé. Kdo ale sál neproslídil, ten ho neviděl.

Ponechme stranou, nakolik dokument o lidech, kteří tráví život cestováním po nejluxusnějších světových restauracích a píší o tom na internet, zaujal publikum. Každopádně s následnou večeří, kterou Pohlreich sestavil z jídel typických pro místa, kde se film Mé jméno je láska odehrává, ale neměl pranic společného.

Večeře sice byla výtečná, ale pachuť z toho, že lidé vážili většinou dost dalekou cestu a nedostali za své peníze to, co si koupili, zůstala. Alba Rohrwacherová se druhý den v poledne setkala s novináři. Řekla, že už je jí lépe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám