Hlavní obsah

OBRAZEM: Stroje jako živé organismy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte náladu na výlet do jiných světů? Do světů fantazie, kde vládne představivost a stroje? Tak přesně na vás míří pražská MeetFactory. Nabízí sólovou výstavu Lenky Glisníkové, aktuální laureátky Ceny Jindřicha Chalupeckého. Nazvala ji Moment of Seclusion Over the Horizon. Představuje v ní díla na pomezí 3D objektů a digitálního obrazu.

Foto: Jan Kolský

Pohled do expozice

Článek

Rozměrná dystopická instalace v tamní Galerii Kostka evokuje hybridní entity strojů transformovaných do živých organismů. K vidění je do 28. ledna 2024.

Lenka Glisníková

  • Studovala v ateliéru fotografie Michala Kalhouse na Fakultě umění v Ostravě, poté absolvovala magisterské studium na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze v ateliéru Aleksandry Vajd a Martina Kohouta.
  • Během studií absolvovala stáže v Polsku a Indonésii.
  • Byla nominována na Cenu pro diplomanty evropských uměleckých škol STARTPOINT PRIZE 2019, kde získala čestné uznání poroty.
  • V roce 2023 se stala laureátkou Ceny Jindřicha Chalupeckého.
  • Je součástí fotografického ženského dua SHOTBY.US, které se od roku 2019 každoročně objevuje v nominacích na ceny Czech Grand Design, v roce 2020 pak zvítězily v kategorii Fotograf roku. V roce 2023 získaly ocenění Red Dot Design Award za kampaň pro festival Tanec Praha v kategorii Brands & Communication Design.

Rok 2024. Očekávaný rej událostí na kulturním nebi

Kultura

Okujemi mumifikované barbíny v sexuálních pozicích připomínají zkamenělá těla v Pompejích

Kultura

Reklama

Související témata:
Galerie Kostka

Výběr článků

Načítám