Hlavní obsah

Obnovenou premiéru muzikálu v Moskvě hlídali odstřelovači

Novinky, Gazeta.ru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

Tuto sobotu mělo obnovenou premiéru dnes již světově známé hudební představení Nord-Ost v divadle na Dubrovce. Po vynucené tříměsíční pomlce následující po teroristickém útoku čecenských bojovníků přímo v průběhu divadelního představení, se pokusí získat zpět důvěru a přízeň diváků.

Foto: Pavel Jaňurek

Pád vedení v Petrovicích u Karviné

Článek

Bezpečnostní opatření, která provázela sobotní premiéru, byla bezprecedentní. Budovu divadla na Dubrovce hlídali odstřelovači, ve vchodu byly instalovány detektory kovu a všechny prostory divadla prošpikovaly videokamery. Poslední novinkou, která bude od nynějška provázet každé představení, je pohotovostní služba skupiny lékařů připravených k okamžité pomoci.

Světlem k optimismu

Producent představení Georgij Vasiljev přiznává, že se muzikál poněkud změnil. Ačkoliv literární předloha a muzika zůstaly původní, pokusili se autoři o změnu atmosféry představení, o jeho "prosvětlení", prostřednictvím změny barvy a podoby kostýmů, dekorací a zesvižnění tempa muziky. "Světlo je nositelem optimismu," řekl Vasiljev. Změnilo se i reklamní heslo- z původního "Historie lásky" na současné "Historie země, historie lásky".

Velké emoce a nekonečný aplaus

Premiérové představení probíhalo v duchu piety a soustrasti s oběťmi teroristického útoku. Celé představení bylo prodchnuto velkými emocemi a jen, co dozněl poslední akord, strhnuly se bouřlivé ovace a výkřiky nadšení.

Celých 20 minut nechtěli diváci pustit herce z jeviště a potleskem se, podle slov Vasiljeva, "odvděčovali za jejich hrdinství, se kterým se dokázali po tragickém představení vrátit znovu na jeviště a začít zase od začátku."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám