Hlavní obsah

Novým ředitelem Slezského divadla bude Petr Kazík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rada města Opavy ve středu jmenovala novým ředitelem Slezského divadla v Opavě Petra Kazíka. Do funkce nastoupí 1. října. Zkušený manažer se dlouhá léta pohybuje v kultuře, mimo jiné působí jako prezident proslulého Sborového studia Permoník v Karviné.

Foto: archiv

Petr Kazík

Článek

Opavští radní tak potvrdili závěr komise, která vybírala z šesti uchazečů. Přihlášek přišlo sedm, jeden z účastníků však nedodal potřebné dokumenty.

„Všichni víme, že situace ve Slezském divadle je dlouhodobě neudržitelná a že tato tradiční kulturní instituce potřebuje silného ředitele. Věřím, že pan Kazík jím může být. Dostal důvěru jak výběrové komise, tak i radních. Přeji mu hodně sil, nápadů a energie,“ řekl náměstek primátora pro kulturu Pavel Meletzký.

Ve své funkci Petr Kazík nahradí Aleše Kománka, který byl letos v létě odvolán kvůli ztrátě důvěry. Petr Kazík v současné době vyučuje na Newton University, je odborným asistentem na Univerzitě Karlově v Praze, kde vyučuje andragogiku a management vzdělávání. V roce 2020 byl zvolen prezidentem České manažerské aliance.

V Opavě odvolali ředitele Slezského divadla. Město řeší údajné milionové ztráty

Kultura

Řídil a administroval projekty na Lékařské fakultě Ostravské univerzity, byl zde také odborným asistentem či prorektorem pro informatizaci a rozvoj. Má také sedmileté manažerské, marketingové a produkční zkušenosti s obstaráváním prostředků pro sbor Permoník Karviná, v současné době asi nejuznávanější sborové těleso v ČR.

Může se vám hodit na Firmy.cz: Slezské divadlo Opava

Reklama

Výběr článků

Načítám