Hlavní obsah

Nový Nohavica je k dostání na internetu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové live CD ostravského barda Jaromíra Nohavici se ještě nedostalo na pulty obchodů, ale můžete si ho objednat přímo na autorových internetových stránkách. Najdete tam i krátké videoukázky.

Článek

"Deska je na světě. Děkuji všem, kteří jste mi pomáhali," oznámil svým fanouškům Nohavica a dodal, že trvá speciální nabídka na objednání přímo z webu za cenu 199 korun plus poštovné. Na pultech běžných obchodů se album objeví až počátkem března.

Na desce je patnáct nových nahrávek. Většina jsou Nohavicovy originály, jedna skladba je převzatá od ruské písničkářské legendy Vladimíra Vysockého (Píseň o příteli) a jednu inspiroval sám Ludwig van Beethoven (Ona je na mě zlá). Nohavicu doprovázel Michal Žáček na saxofón a Dalibor Cidlinský jr. na piáno.

CD vzniklo na osmi ostravských koncertech v druhé polovině ledna. Podrobnosti o jeho natáčení a o lidech, kteří se na něm podíleli včetně krátkých videoklipů najdete na speciální stránce http://www.nohavica.cz/ikarus/index_ikarus.htm

Nohavica je známý tím, že nemá rád velké nahrávací společnosti a desky si velice úspěšně prodává sám přes internet. Některé písničky dává do oběhu i zdarma.

V roce 2006 si jeho album Pražská pálená stáhlo z internetu více než 25 tisíc lidí. Když se to tenkrát Nohavica dozvěděl, reagoval slovy: "Tak to si doma sám vyrobím Platinovou desku a hezky to sám oslavím."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám