Hlavní obsah

Nový festival Festles zahájí Dunaj, Vltava či Redl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První ročník nového festivalu rockové, alternativní a elektronické hudby Festles se uskuteční u Slezskoostravského hradu v Ostravě ve dnech 2. až 4. září. Třídenní akce nabídne jak legendy tuzemské hudby, tak i progresivní aktuální jména.

Foto: BrainZone

Skupina Vltava se vrací v plné síle.

Článek

Kdo na festivalu vystoupí?

Na festivalu Festles vystoupí třeba kapely Vltava, Dunaj, Už jsme doma, Midi lidi, Prago Union, ale třeba také polská herečka a hiphoperka Karolina Czarnecka. Festival uzavře nedělním dvouhodinovým koncertem nestárnoucí hudební génius Vlasta Redl s kapelou. Na své si přijdou i milovníci poctivého hard rocku, do Ostravy přijede třeba kapela Ciment, která se proslavila písněmi ve valašském dialektu, ale třeba i držitelé tří cen Anděl, skupina Žamboši.

„My jsme se rozhodli Festles označovat jako festival poctivé muziky a dobrého slova. Společným rysem vystupujících jsou kvalitní texty, což koresponduje i s tím, že festival bude mít i druhou malou scénu, která se bude nacházet na soutoku Lučiny a Ostravice a odehrávat se zde bude hlavně literární program i menší hudební vystoupení. Tato scéna přitom bude otevřena nejen pro ty, kteří si koupí vstupenku, ale pro širokou veřejnost, vstup bude zdarma,“ řekl ředitel festivalu Přemysl Bureš.

Foto: archiv umělce

Písničkář Vlasta Redl na svých koncertech mísí žánry.

Na literární scéně Soutok se podle něj představí třeba ikona slovenské literatury Michal Hvorecký, novinář a spisovatel Petr Placák, ale i legenda českého undergroundu Vratislav Brabenec.

Ubytování

Festival nabídne i možnost přespání na místě. „Účastníci mohou počítat se stanovým městečkem v těsné blízkosti areálu, které za minimální cenu nabídne základní servis pro návštěvníky, kteří chtějí léto zakončit pod širou oblohou,“ dodal Bureš.

Reklama

Související témata:
Vlasta Redl

Výběr článků

Načítám