Hlavní obsah

Novinky nabízí Prima a HBO, ostatní reprízují

Právo, Eva Vejdělková

O letních prázdninách ovládly televizní obrazovku jako obvykle reprízy, přestože letos je tradiční období chudé na novinky o něco delší a jen navázalo na mimořádnou situaci způsobenou pandemií nového koronaviru a nouzovým stavem. Nicméně panování osvědčených a desítky let prověřených titulů přece jen nějaká premiéra tu a tam naruší.

Foto: TV Prima

Prima vysílá v premiéře seriál Kateřina Veliká.

Článek

Jednu z programových jistot, na kterou by si člověk mohl už hodně dlouho bez obav vsadit, představují Chalupáři. Téměř půlstoletí starým komediálním seriálem vítá veřejnoprávní Česká televize letní prázdniny už pravidelně. Letos je usadila do středečního prime timu a dopřává je publiku rovnou po dvou dílech.

Jedenáctidílný seriál, který pravidelně sleduje téměř milion diváků, tedy už za týden nahradí další reprízou. Populární komediální seriál režiséra Antonína Moskalyka Četnické humoresky, který se skládá ze tří řad po třinácti dílech, opakovala ČT naposledy od podzimu 2017. Vrací ho tedy téměř po třech letech a posílá ho tím i do nové sezony.

Zálibě publika v minulosti a retru vychází vstříc i úterní a čtvrteční Vyprávěj, odlehčenou letní náladu veřejnoprávního programu tvoří i úterní komediální seriál o partě vodáků Hop nebo trop. Pátky patří opět pohádkám, které dokážou i za pěkného letního počasí usadit u obrazovky k milionu diváků, a neděle celovečerním filmům. Pondělní večery zasvěcené dlouhodobě zločinu letos opět obsadily Vraždy v kruhu, které se reprízovaly už během loňských prázdnin.

Programové novinky přes léto obstará z tuzemských stanic hlavně Prima, která koupila ruský seriál Kateřina Veliká z roku 2015 nebo krimiseriál Vražedná Mallorca z nejčerstvější produkce BBC. Z vlastní produkce opakuje Vinaře nebo Poldu, adaptaci německého seriálu.

Nova sází hlavně na reprízy vlastní krimi, jako jsou Specialisté natočení podle německého seriálu. Nechybí ani trvalka, kterou Nova prakticky ještě nesesadila z obrazovky, původní Kriminálka Anděl inspirovaná pražskými případy. Opakuje i mimořádně populární Policii Modrava, která patřila k nejsledovanějším seriálům posledních let vůbec, nebo další vlastní detektivku Dáma a Král.

S premiérami pak přichází přes léto především zahraniční kabelové a online televize. Například americká HBO odstartovala koncem června nový krimiseriál Perry Mason. Zločin na obrazovce v jejím letním schématu zastupuje i dokumentární seriál Zmizím ve tmě, inspirovaný bestsellerem Michelle McNamarové, která se pokusila vypátrat psychopata, který vraždil v Kalifornii v 70. a 80. letech minulého století.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Zaklínač bude srozumitelnější

Po kritice diváků má být nová řada seriálu Zaklínač (The Witcher) srozumitelnější. Řekla to Laura Schmidt Hissrichová, scenáristka a producentka série. Podle...

Vzniká seriál Kukačky, příběh záměny dětí

Je to výjimečná situace, přesto se v reálném životě stává, a v nedávných letech dokonce i u nás. Přivézt si z porodnice dítě jiných rodičů a zjistit pravdu až...

Výběr článků

Načítám