Hlavní obsah

Nové knihy: Špitálníková, Christie a Baldacci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když vám přijde anonymní mail s lakonickým sdělením: Je mrtvá, vypadá to na potíže. Stejně tak je tomu v thrilleru Vlak v 6:20, protože hlavnímu hrdinovi se převrátí celý život. Ovšem na zločin je tu jeden vyhlášený specialista - Hercule Poirot! V románu od Agathy Christie přízraky v Benátkách dostojí své pověsti. Mimo to je v nabídce publikace koreanistky Niny Špitálníkové Severka, nebo kniha o experimentování s láskou.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Pavel Kolář: Řeka pod hladinou-vědomím proti času

V červnu roku 2018 přivezli do Nemocnice sv. Pavla ve Vancouveru vážně poraněného muže, jehož objevili indiánští lovci na břehu řeky Tatshenshini v oblasti Yukon. Neznámý v bezvědomí zmateně vypráví o Sofii Hartenové, která je již delší dobu na listině pohřešovaných. Záhy je tento muž identifikován jako vodácký průvodce z Čech. Na jeho příběhu odehrávajícím se na hranici života a smrti je ukázáno, co v lidském životě znamená čas. Jedna etapa končí, druhá začíná, kulisy se mění – člověk je však stále pod nátlakem extrémních situací, jež musí překonávat a činit v nich rozhodnutí.

Kalibr, 376 stran, 459 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Kateřina Surmanová: Zvedá se vítr

Píše se rok 1997 a jižní Moravu sužují povodně. Ve stínu všepožírajícího živlu navíc dojde v Hodoníně k vraždě. Mrtvolu krásné dívky najde v lese parta dětí a rozhodne se vypátrat viníka. Jeden z kamarádů, Filip, má totiž zvláštní dar: dokáže komunikovat s duchy. Když zanedlouho policie zatkne pachatele, každý si myslí, že je po všem. Uplyne víc než dvacet let a ničivá síla se na Hodonín žene znovu. Přichází tornádo a s ním se vrací všechny staré příběhy, traumata a bolesti, které trápí obyvatele i město.

Kalibr, 280 stran, 359 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

David Baldacci: Vlak v 6:20

Každý den si Travis Devine oblékne levný oblek, vezme si kufřík a v 6:20 nasedne na příměstský vlak, aby odjel na Manhattan, kde pracuje jako analytik. Z okna vlaku hledí na honosné domy nejbohatších lidí a sní o tom, že mezi ně bude jednou patřit. Po večerech poslouchá zprávy a připravuje se na další den. Jednoho rána však jeho nudnou rutinu naruší anonymní e-mail: Je mrtvá. Sara Ewesová, jeho spolupracovnice a bývalá přítelkyně, byla nalezena oběšená ve skladu – pravděpodobně šlo o sebevraždu. A aby toho nebylo málo, jistá nepříjemná návštěva Devinea vydírá.

Kalibr, 408 stran, 499 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Ellen Marie Wisemanová: Ztracené dívky z Willowbrooku

Sage Wintersová věděla, že její sestra je trochu jiná, přestože jsou jednovaječná dvojčata. Milovaly stejné věci, ale citlivá Rosemary, která nikdy neměla daleko k úsměvu ani k slzám, jako by potřebovala větší ochranu před světem. Ačkoli Rosemary zemřela před šesti lety, šestnáctiletá Sage se s její ztrátou stále nevyrovnala. Při autonehodě přišla také o matku, takže žije jenom se svým nevlastním otcem Alanem. Ten však tíhu zodpovědnosti nenese dobře.

Sage jednoho dne zjistí, že před ní Alan skrývá tajemství. Rosemary je stále naživu. Byla umístěna do státní školy Willowbrook, odkud se však před několika dny ztratila.

Ikar, 376 stran, 499 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Ryan Steck: Hořící pole

Při čekání na misi se elitní mariňák Matthew Redd zastaví, aby pomohl cizímu člověku. Když se po pár hodinách probudí, zjistí, že jeho tým byl přepaden. Redd, jenž si nic nepamatuje, nemůže vyloučit možnost, že je nějak zodpovědný za únik informací, který vedl k masakru. Nakonec dostane nabídku, že nebude obviněn ze zrady, ale musí odejít od týmu a od života, který miloval. Redd je odhodlaný nalézt pravdu a odhaluje temné globální spiknutí, v jehož centru je jeho rodné město.

Kalibr, 376 stran, 499 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Agatha Christie: Přízraky v Benátkách

Na halloweenské party udeřil vrah, jehož totožnost dokáže odhalit pouze Hercule Poirot! Během večírku plného her zazní z úst Joyce Reynoldsové troufalé tvrzení: Viděla jsem vraždu! Nikdo jí nevěří, pak ji však najdou utopenou. Společně s přítelkyní Ariadne Oliverovou se Hercule Poirot vydává po stopách toho, kdo využil této démonické, strašidelné noci, jež stírá hranici mezi životem a smrtí, k hrůznému zločinu.

Kalibr, 248 stran, 359 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Nina Špitálníková: Severka

Protagonistka prvního románu Niny Špitálníkové, autorky Svědectví o životě v KLDR, žije v Jižní Koreji, ačkoli se narodila v té Severní. Vyprávění líčí její strastiplnou cestu za svobodou, hříchy minulosti i pochyby, které ji po celou dobu provázejí. V kaleidoskopickém příběhu poznáváme perspektivu a osudy prominentů severokorejského režimu i lidí ze společenského dna. Díky tomu klade román Severka závažné otázky, které dalece přesahují hranice Korejského poloostrova.

NLN, 216 stran, 349 Kč

Foto: NLN

Obal knihy

Claire Vigarello: Tajné stránky paní Sylvie

Sylvie Verbaldiová je nenápadná skoro čtyřicátnice s nadváhou, přehlížená sekretářka, matka dvou dospívajících synů a žena životního ztroskotance. Jednoho dne Sylvie začne potají sepisovat příběh nespoutané hrdinky, svůdnice a mstitelky Charlotte. Psaní úplně propadne, ale jednoho dne jí ale někdo rozbije okýnko u auta a počítač s rozepsaným příběhem jí ukradne. Pro Sylvii je to úplná tragédie, dokud se jí neozve vydavatel z Bordeaux, že je jejím textem nadšený a chce ho vydat. Sylvie nemá nejmenší představu, jak se to mohlo stát, ale nakonec s vydáním souhlasí.

Metafora, 360 stran, 449 Kč

Foto: Metafora

Obal knihy

Simona Ahrnstedtová: Královna noci

Kate Ekbergová je hvězda. Úspěšná podnikatelka, která se na vrchol vyškrábala svépomocí, majitelka nejpopulárnějšího nočního klubu Kate’s. Je okouzlující, silná a důvtipná byznysmenka. Nikdo nemá ponětí, že je v područí vyděrače.

A pak je tu Jacob Grim – nervózní bankéř s odtažitým pohledem, střízlivým oblekem a usedlou kravatou. Od chvíle, kdy jeho život zasáhla nečekaná rána, se rozhodl před všemi emocemi uzavřít. Fungovalo to skvěle, dokud nepotkal zoufalou Kate. Během setkání této protikladné dvojice se cosi přihodí.

Metafora, 368 stran, 335 Kč

Foto: Metafora

Obal knihy

Christina Laurenová: Experiment s láskou

Felicity „Fizzy“ Chenová neví, jak dál. Vybudovala si kariéru jako zbožňovaná autorka románů a na kontě má nespočet bestsellerů. Ale když je požádána, aby přednesla projev k zahájení školního roku, najednou si uvědomí, že se sama neřídí tím, co káže. Fizzy nikdy nebyla opravdu zamilovaná.

Connor Prince je dokumentarista a svobodný otec, který miluje svou práci z velké části proto, že mu umožňuje žít poblíž dceřina bydliště. Jeho šéf však prahne hlavně po zisku, a tak mu nařídí natočit televizní reality show. Connorova práce je v ohrožení a on je najednou bezradný. V zoufalé snaze najít romantickou hrdinku pro svou show narazí shodou okolností na podrážděnou Fizzy, která se jeví být dokonalým řešením jeho problému.

Jota, 407 stran, 318 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám