Hlavní obsah

Nové knihy: Škorupová, Klíma a Moore

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S revizorem se už určitě setkal každý z nás. Dlouholetý revizor Vladimír Dyk své humorné i méně humorné historky zpracoval do povídkové knihy Lovci lidí. Jak se dostat ze stresové situace, radí psycholožka Tereza Škorupová ve své publikaci Čas zpomalit. Nabídku dále tvoří i dvě detektivky. Jedna je ze současnosti, z pera investigativního novináře Josefa Klímy, druhá se vrací do doby Jana Lucemburského a napsal ji Jan Bauer. A navrch ještě kniha hlavolamů od renesančního génia Leonarda da Vinciho.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Danielle Steel: Špionka

V roce 1939 je Evropa v plamenech a Anglie ve válce. Alexandra Wickhamová, půvabná mladá dívka, by za jiných okolností měla žít privilegovaným životem. Ale osud, světová válka a její nenápadně vzpurná osobnost ji zavedou na jinou cestu.

Alex se vydává z rodného a idylického Hampshiru do Londýna, aby se tam stala pomocnou zdravotní silou. Její schopnosti však upoutají pozornost jiných, tajnějších složek. Hovoří totiž plynně francouzsky a německy. Mohla by z ní tedy být dokonalá agentka…

Ikar, 272 stran, 299 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Josef Klíma: Jen drápkem uvízneš

Jak souvisí vražda studentky na vysokoškolské koleji s mrtvolou neúprosného lichváře na severu Čech? Tyto dva zdánlivě nesouvisející případy řeší Klára Radová v dalším dílu oblíbené detektivní série. Jenže ne oba řeší se svým parťákem Petrem Hamplem, což jí nečekaně zkomplikuje milostný život. A to ještě netuší, jak se její exmanžel, který se celá léta skrýval před zákonem a kterého nedávno přivezla v poutech z exotického ostrova, rozhodl využít společnou dceru Terezu ke svým plánům dostat se na svobodu.

Kalibr, 224 stran, 329 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Lorna Cook: Zapomenutá vesnice

Rok 1943: Svět je ve válce a obyvatelé vesnice Tyneham musí poskytnout své domovy britské armádě. V předvečer jejich odchodu však dojde k hrůznému činu, který způsobí, že tři z nich navždy zmizí. Rok 2018: Melissa doufala, že prázdniny na pobřeží Dorsetu oživí její po letech poněkud ustrnulý vztah, ale navzdory idylické krajině se to moc nedaří. Když pak objeví podivnou fotografii ženy, která kdysi žila v místní zapomenuté vesnici Tyneham, je odhodlaná zjistit o jejím osudu víc.

Ikar, 344 stran, 449 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Beth Underdownová: Klíč v zámku

Ve dne Ivy truchlí nad ztrátou syna Tima, který padl v první světové válce, v noci jí však nedá spát smrt jiného chlapce. Kdysi totiž došlo v honosném sídle v jejím rodném městě k velkému požáru, v němž přišel o život malý William. I po dlouhých letech si je Ivy jistá, že za tím, co se před lety stalo, bylo něco víc, a že pravda možná zůstala ukrytá hluboko pod vrstvou popela. Jenže odhalit tajemství minulosti je mnohem těžší, než se domnívala.

Ikar, 328 stran, 399 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Karen Lynch: Nezdolná – Kniha první

Sáře se před deseti lety zhroutil svět, když byl její otec brutálně zavražděn. Teď je jí sedmnáct, ale vzpomínky na ten den ji stále pronásledují a touha pochopit, co přesně se stalo, ji pohání vpřed.

Sama přitom žije život plný tajemství, přátelé a rodina nemají tušení o jejím spojení s nadpřirozeným světem, ani o jejím mocném daru, který jí byl dán do vínku. Při hledání odpovědí na otázky o svém původu a otcově smrti se Sára dostává se do hledáčku upíra a vystavuje se tak smrtelnému nebezpečí. Zároveň potkává Nikolase, bojovníka, který Sáře obrátí svět vzhůru nohama a chce ji i navzdory jejím protestům ochraňovat.

Yoli, 424 stran, 459 Kč

Foto: Yoli

Obal knihy

Tori Whitaker: Holky z Detroitu

Je rok 2018. Melanie Barnettová je zaměstnaná v marketingovém oddělení palírny kentuckého bourbonu, kde se má rozhodovat o jejím povýšení, a po rozchodu s bývalým snoubencem je přesvědčená, že láska a kariéra nejdou skloubit. Pak ovšem v tajné zásuvce automobilového veterána Jordana MX, šarlatově rudého sporťáku, kterého jí odkázala její prapraprateta Violet, objeví ohmataný deník obsahující tajuplnou zprávu: Přeber si z tohohle příběhu, co chceš, Melanie, a na zbytek zapomeň. Je rok 1921. Violet Bondová se nemusí nikomu podřizovat. Vypravila se do Detroitu, nejrychleji se rozvíjejícího města Ameriky, kde jí život přináší nečekaná dobrodružství. Jenže ve světě ilegálních náleven je snadné ztratit kontrolu nad vlastním životem. Když se Melanie ocitne na životní křižovatce, její a Violetin osud se nečekaně protnou.

Metafora, 360 stran, 449 Kč

Foto: Metafora

Obal knihy

Tereza Škorupová: Čas zpomalit

Výzkumy ukázaly, že lidé, kteří stále někam spěchají a denně zažívají stres, k sobě obvykle nemají zdravý vztah. Autorka je psycholožka, která to sama zažila – ve svých 23 letech vážně onemocněla, a díky tomu zcela přehodnotila svůj pohled na sebe i na život. A zjistila, že pocity štěstí silně korelují se schopností milovat přítomnost a vnímat každodenní život a sebe sama v něm jako dar. K tomu je ale nutné zpomalit, abychom konečně viděli věci „za oponou“. I v tom vám tato kniha může pomoct.

Pointa, 288 stran, 399 Kč

Foto: Pointa

Obal knihy

Vladimír Dyk: Lovci lidí - Revizorské humoresky

Jak sám autor, dlouholetý revizor, říká, má nutkání ukázat jedno z nejzvláštnějších povolání v pravém světle. Bez obalu a přetvářky. Zábavné i méně zábavné historky z revizorské praxe, bez oficiálních stanovisek pro média. Přečtěte si 13 příběhů a nahlédněte do tajů práce kontrolora jízdenek brněnské dopravy.

Cosmopolis, 108 stran, 249 Kč

Foto: Cosmopolis

Obal knihy

Jan Bauer: Prokletí domu U Dvou růží

V době vlády Jana Lucemburského je v Praze ve vlastním domě U Dvou růží zákeřně zabit bohatý kupec a majitel kutnohorských dolů Walram z Weisburgu, nazývaný také Stříbrný kníže. Z Norimberku přijíždí jeho mladší bratr a zákonný dědic Eberhard a po doporučení královského podkomořího Jindřicha z Lipé se obrací na královského soudce Melichara z Roupova, aby dopadl Walramova vraha. Krátce nato je však záhadně zabit i sám Eberhard. Melichar se mezitím dozvídá o tajemném prokletí domu U Dvou růží, které údajně sahá až k dědovi obou bratrů. Odmítne však na takové prokletí věřit a dostane se na stopu dvojnásobnému vrahovi.

Kalibr, 224 stran, 329 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Gareth Moore: Leonardo da Vinci – hlavolamy renesančního génia

Pokud kdy existoval člověk, který předběhl svou dobu, pak to byl nepochybně Leonardo da Vinci. Tento umělec, vynálezce, konstruktér, sochař, skladatel a spisovatel proslul nejen svými obrazy – především portrétem Mony Lisy –, ale přišel rovněž s nesčetnými převratnými vynálezy i řešeními nejsložitějších tajů přírodního světa. Probuďte svou zvídavou mysl a pusťte se do luštění rébusů, které kdysi řešil i tento renesanční velikán.

Universum, 224 stran, 299 Kč

Foto: Universum

Obal knihy

Může se vám hodit na Zboží.cz: Prokletí domu U Dvou růží - Jan Bauer

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám