Hlavní obsah

Nové knihy: Seifert, Doerr, Burian, Kuras a Lengoldová

Právo, František Cinger

Z novinek uvádíme Seifertovu publicistiku, román Američana Anthonyho Doerra, povídky Jeleny Lengoldové i varovnou studii Benjamina Kurase. Nádavkem samozřejmě nový komiks.

Článek

Jaroslav Seifert:

Publicistika (1939 – 1986)

Nové knihy

Závěrečný svazek v rámci Díla J. Seiferta, asi nejpřekvapivějších z knih. Publicistika ze sklonku první a druhé republiky, omezenou a problematickou tvorbu válečnou; po řadě odmlčení se stále připomíná moudrost autora i občana.

Akropolis, 632 stran, 499 Kč

Anthony Doerr:

Jsou světla, která nevidíme

Nové knihy

Marie-Laure prožívá s milujícím otcem spokojené dětství v Paříži. Život ji však postaví před první těžkou zkoušku, když v raném věku oslepne. Tehdy ještě netuší, že má před sebou další, obtížnější zkoušky. Němci obsazují Paříž a Marie s otcem jsou nuceni uprchnout...

Moba, přeložil Jakub Kalina, 480 stran, 349 Kč

Benjamin Kuras:

Jak zabít civilizaci

Nové knihy

Na samém počátku 21. století začal pád západní civilizace nabírat do té doby nepředstavitelné tempo. To se ovšem neustále zrychluje, a tak se ani nedbalý a povrchní sledovatel už nemůže ubránit obavám, že v Evropě se schyluje k politické, kulturní, duchovní a fyzické katastrofě.

Eminent, 248 stran, 259 Kč

Jelena Lengoldová:

Iluzionista

Nové knihy

Povídky o lásce naplněné i nenaplněné, o všedních každodenních věcech i o hodnotách, které lze pocítit jen ve výjimečných okamžicích. Vyprávění se promítá v různých podobách od zjevného realismu k mnoha jiným žánrům, detektivce, thrilleru nebo erotické povídce.

Dauphin, Hana Jovanovičková, 184 stran, 248 Kč

Radovan Menšík:

Vedlejší pokoje

Nové knihy

V jednu chvíli se v několika pokojích venkovského penzionu setkají různé dvojice. Co vypadalo jako simultánní mikro příběhy cizích lidí, je ve skutečnosti setkáním týchž postav v různých fázích života. Magický příběh ze současnosti jako pokus o filozofický román.

Knižní klub, 240 stran, 269 Kč

Antonín Přidal:

Zpovědi a odposlechy

Nové knihy

Autor je přísný k sobě i k jiným, nic si neodpouští. Chce se dobrat odpovědi na otázky dotírající s věkem i se situací, kdy všeho je moc a nic nemá váhu... Je v tom odpovědnost za život, v němž jsme každý sám za sebe, bez výmluv na nepravé sudičky.

Druhé město, 108 stran, 199 Kč

Petr Mazanec:

Osmý sešit

Nové knihy

Intimní sbírka intimních básní prodchnutých vírou, venkovem, moudrostí. Svou skromností a civilností výjimečný jev na české poetické scéně.

Dauphin, 100 stran, 228 Kč

Oliver Burian:

Úsvit – Soumrak nosičů 1

Nové knihy

První část trilogie z hudebního byznysu. Hrdina prožívá celý vývojový proces hudebního trhu od roku 1989 po současnost. Všechna jeho úskalí, radosti i strasti. Bojuje svůj soukromý život s úspěchy i prohrami, stejně jako s úspěchy a prohrami v branži, která se stala jeho osudem.

JaS, 376 stran, 299 Kč

Neil Gaiman a P. Craig Russell:

Sandman 12: Lovci snů

Nové knihy

Ve starém Japonsku byl svět jiný. Po světě kráčely bytosti z mýtů a legend, plavaly v mořích, létaly vzduchem. Některé byly divoké a některé se daly zkrotit. A tak se prohnaná liška vsadila, že vystrnadí prostého mnicha z jeho domova – a v té sázce prohrála své srdce...

Crew, přeložil Viktor Janiš, 144 stran, 499 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám