Hlavní obsah

Nové knihy: Richards, Fousek a Žižka

Právo, Jan Šída

Nabídka knih aktuálního týdne nabízí hodně syrové paměti kytaristy Rolling Stones Keitha Richardse. Dále se čtenáři mohou těšit na trampské putování s Josefem Fouskem, vzpomínky bubeníka Jana Žižky na Karla Gotta, v jehož doprovodné kapele hrál, i neoficiální životopis mladé zpěvačky Billie Eilish. A jako přídavek audiokniha Karanténa, jejíž text čte herec Daniel Bambas.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Jack Fairweather: Dobrovolník

Píše se rok 1940 a cílem mise je infiltrovat koncentrační tábor Osvětim. Toto je skutečný příběh Witolda Pileckého, polozapomenutého hrdiny druhé světové války, který se nechal dobrovolně uvěznit v táboře smrti. Více než dva roky shromažďoval informace o nacistických zločinech, aby nakonec uprchl a zúčastnil se Varšavského povstání. Jeho životní osudy jsou strhující oslavou lidské odvahy a odhodlání bojovat i v těch nejtemnějších časech.

CPress, 480 stran, 449 Kč

Obal knihy

Štěpánka Sekaninová: Po stopách posvátného skarabea

Ema a Martin letí do Egypta, protože chtějí najít vzácného skarabea a stát se slavnými archeology. Vydejte se s nimi na cestu a poznejte starověký Egypt na vlastní kůži! Kdo byli faraoni a jak se oblékali? S čím je pohřbívali a proč je při tom balili do bílého plátna? Nejenže se dozvíte spoustu zajímavého, ale také se naučíte číst a psát hieroglyfy – staré egyptské písmo!

B4U Publishing, 28 stran, 399 Kč

Obal knihy

Kolektiv autorů: Billie Eilish - 100% neoficiální

Billie Eilish není jen současný popový fenomén, ale hlavně hlas mladé generace. Láme světové rekordy, vybočuje ze zaběhnutých kolejí a mění nejen hudební scénu a módu od základů. Publikace popisuje, jak se vyvíjel její styl, co si myslí o slávě a s čím se musela v životě vyrovnat. Kde jinde se to může čtenář dozvědět než v ultimátním průvodci světem nejznámější teenagerky na planetě.

Egmont, 64 stran, 249 Kč

Obal knihy

Magdalena Mintová: Falešný pohřeb

Uběhlo několik let od Emina úspěšného sňatku pro peníze. Ta se stále chystá prorazit ve světě literatury, ale na prvním místě je výchova jejího mistrovského díla – syna Adámka. Život ve zlaté klícce vily Svíčkových jí kalí jen existence sexy švagra Filipa, přesto ji docela zaskočí, když problémová černá ovce rodiny záhadně skoná na Jamajce. Jenže když dorazí ze zahraničí urna s popelem, malý Adámek začne vídat strýčka, na Svíčkovic sídle se najednou dějí podivné věci a Ema tuší, že tady něco nehraje.

Ikar, 392 stran, 399 Kč

Obal knihy

Keith Richards: Život

Stará pravda říká, že jadernou katastrofu přežijí potkani, švábi a kytarista Keith Richards. Spoluzakladatel Rolling Stones vypráví ve své publikaci (vyšla u nás v prvním vydáním v roce 2011 v nakladatelství Ikar) o tom, jak se učil hrát na kytaru a jak dával s Mickem Jaggerem i Brianem Jonesem dohromady kapelu. Hovoří o počátcích slávy Rolling Stones, nedohraných koncertech kvůli ječícím fanynkám, zatýkáních za ilegální držení drog. Mluví také o smrti Briana Jonese, koncertní tryzně v Hyde Parku, turné po USA, tragickém Altamontu, Ale také o osamění i propasti závislostí. S naprostou otevřeností vypravuje příběh svého života.

Brána, 520 stran, 599 Kč

Obal knihy

Josef Fousek: Bezstarostné cesty

Kniha spisovatele, textaře, básníka, humoristy a písničkáře Josefa Fouska Bezstarostné cesty obsahuje autorovy příběhy z tuláckých cest křivoklátským krajem, krásné vzpomínky na kamarády, tuláky, místní rodáky, trampy a chataře v údolní osadě Děče u Staré řeky Berounky. Byly to pro něj především útěky z města za chvílemi svobody.

Brána, 280 stran, 349 Kč

Obal knihy

Jan Žižka: Zlatá léta s Karlem Gottem - Čtvrt století za zády Mistra

Kniha známého hudebníka a hráče na bicí nástroje Jana Žižky, jenž vzpomíná na svůj profesní i soukromý život, a především na krásná léta strávená v orchestru Ladislava Štaidla, doprovodné kapele Karla Gotta. Vypráví o příhodách, které se zpěvákem a se svými spoluhráči zažil, o koncertech doma i v zahraničí, uvádí i stručné charakteristiky členů orchestru a nezapomíná ani na další významné hudebníky a zpěváky, které za svůj život potkal.

Brána, 184 stran, 279 Kč

Obal knihy

Peter May: Karanténa

Londýn je epicentrem globální pandemie. Zákeřný virus si vyžádal už tisíce mrtvých. V izolovaném městě bují násilí a nepokoje, na dodržování zákazu vycházení dohlíží armáda. Inspektor Jack MacNeil slouží sice ve sboru metropolitní policie poslední hodiny, ale přesto je nucen vést vyšetřování nálezu tašky s ostatky zavražděného dítěte. Dělníci ji objevili na staveništi nouzové nemocnice ve čtvrti, kde kdysi řádil Rozparovač. Text čte herec Daniel Bambas.

OneHotBook, 9 hodin 19 minut, 349 Kč

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám