Hlavní obsah

Nové knihy: Pilátová, Steiningerová a Kršňák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vaření patří dnes k trendovým aktivitám napříč společností. Jednoduchá kuchařka Eriky Pilátové je pro ty, kteří vařečkou zrovna bez problémů nevládnou. A další, Dietní kuchařka, je určena těm, kteří mají potíže se žlučníkem. Také svět dětí je zastoupen v této nabídce několika publikacemi. První je určena rodičům, kteří si nevědí rady s agresivitou svých dětí, druhá zase těm, kteří nechápou touhu svých ratolestí unikat do digitálního virtuálního světa. Své čtenáře si bezpochyby najde i příběh uprchlice z Islámského státu nebo sci-fi z blízké budoucnosti. A navrch literatura faktu věnovaná konferenci v Teheránu v roce 1943.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Jodi Picoultová: Kniha dvou cest

Dawn Edelsteinová sedí v letadle, a protože se schyluje k havárii, připravuje se na nouzové přistání. Hlavou jí proběhne spousta myšlenek, ale nejvíce ji překvapí, že žádná se netýká manžela, místo něj vidí ve vzpomínkách muže, jehož naposledy viděla před patnácti lety. Nehodu letadla přežije.

V Egyptě žije vědec Wyatt Armstrong, který odkrývá starověká pohřebiště. Archeologii se Dawn kdysi také věnovala, ale život ji zavál jinam. A když se teď zdá, že jí osud nabízí druhou šanci, už si není tak jistá volbou, kterou kdysi učinila.

Ikar, 488 stran, 499 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Klára Janečková: V pasti

Karla se potýká s dávným traumatem, Madlen se snaží odpoutat od despotického partnera a Irena zase překonává zklamání z nevydařeného manželství. Většina z nás se alespoň jednou za život setkala s problémem, jenž se jevil jako neřešitelný. Mnohdy se do takové situace dostaneme vlastním přičiněním, někdy jsou ale na vině nemilosrdná kola osudu, která nás zastihnou nepřipravené.

Hrdinové této povídkové sbírky na takové zdánlivě nepřekonatelné překážky narážejí – ocitají se takzvaně v pasti – a každý z nich se s tím pere po svém.

Ikar, 248 stran, 299 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Tabea Bachová: Dům hedvábí - Odkaz

Angela a Vittorio plánují svatbu a Nathaliin synek je zdejší malé sluníčko. Nad rodinou se ale začínají nečekaně stahovat mračna. Vittoriův syn se vrací do Itálie a zahrnuje otce spoustou výčitek. Navíc se projeví jako osudová chyba, že Lorenzo zatím oficiálně neuznal Angelu za svou dceru. Příbuzní jeho první ženy totiž vznesli nárok na Dům hedvábí. Třetí díl úspěšné rodinné ságy ze slunného italského Veneta.

Ikar, 312 stran, 359 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Dirk Rossmann, Ralf Hoppe: Hněv chobotnice

Píše se rok 2029 a svět postihla klimatická katastrofa. Nejmodernější kvantový stroj však padne do rukou zločinci s geniálním, ale současně zvrhlým mozkem. Zabránit nejhoršímu mohou jen dva lidé, kteří se vydají na nebezpečnou misi kolem světa. Jejich cíl je prostý: zachránit planetu.

Kalibr, 536 stran, 399 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Rita Steiningerová: Zvládněte dětské emoce

Dětský vztek a agresi řadí většina rodičů k chování, které se neslučuje s představou „dobře vychovaného potomka“. Snaha o potlačení tohoto nežádoucího jednání vede často k ještě horším scénám, ze kterých nakonec nevychází vítězně ani jedna strana. Kniha ukazuje, jak je možné s nepříjemnými situacemi pracovat, případně jim účinně předcházet. Autorka se snaží rodičům přiblížit důvody, které vedou u dětí k podrážděným, vzteklým či agresivním epizodám.

Esence, 128 stran, 299 Kč

Foto: Esence

Obal knihy

Erika Pilátová: Uvařeno jednoduše a chutně

Všechny recepty v této kuchařce jsou plné vzpomínek na rodinu, kamarády, na časy hezké i ty složitější. Cílem je vytvářet prostředí domova, ve kterém je všem dobře a k tomu patří i prostřený stůl. Kniha obsahuje recepty, které vám nezaberou moc času, nezruinují vás a k jejichž přípravě nepotřebujete žádné velké zkušenosti.

Esence, 192 stran, 399 Kč

Foto: Esence

Obal knihy

Vladimíra Havlová, Petr Wohl: Kuchařka při onemocnění žlučníku

Dietní kuchařka je pro osoby, které trápí onemocnění žlučníku a žlučových cest. Projevy onemocnění jsou různé, ale většinou vznikají nevhodnou stravou a větším množstvím alkoholu. Význam dietních opatření spočívá spíše v prevenci žlučníkových záchvatů. Autoři jsou oba ze špičkového pracoviště v IKEMu. V úvodu se seznámíme se základními projevy této nemoci, s vhodnými a nevhodnými potravinami a s postupy při vaření. Druhá část přináší přibližně 130 výborných receptů, které pomohou pacientům stabilizovat jejich zdravotní stav.

Vyšehrad, 128 stran, 229 Kč

Foto: Vyšehrad

Obal knihy

Thomas Rueb: Laura H.

V létě roku 2016 se na hranici chalífátu Islámský stát objevila mladá žena, která utíkala pouští se dvěma malými dětmi. Jmenuje se Laura, tvrdila, a pochází ze „Sweet Lake City“ – holandského města Zoetermeer. V slzách vypráví, že utekla a chce domů. Zpátky, kde na ni čeká otec, který spustil celou záchrannou akci společně s tajemným soukromým komandem. Na amsterdamském letišti Schiphol je zatčena. Mohl ji přece poslat sám Islámský stát s úkolem spáchat útok. Thomas Rueb se vydal po Lauřiných stopách až do Iráku. Zrekonstruoval její konverzi k islámu, život v chalífátu, ze kterého mrazí. Toto je příběh dívky, která své štěstí hledala v noční můře.

Jota, 480 stran, 498 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

Jan Kršňák: Digiděti

Všechny děti a rodiče spojuje láska. Láska přeskakuje též mezi člověkem a světem. A také mezi dětskýma očima a Youtubem nebo počítačovou hrou. Na zdejších stranách se o takové lásce mluví jako o lásce k poznání. Je to ona, kdo děti poutá k obrazovkám. Dozvíte se, kolik času s obrazovkami je tak akorát, aby děti obstály v budoucnosti a současně cestou nepoztrácely své lidství, kdy koupit dětem první telefon, jak v domácnosti nastavit pravidla používání obrazovek, jaká nebezpečí a jaké dovednosti síť přináší nebo jak můžete napomoci proměně školního vyučování, aby bylo pro děti přínosem i v digitálních časech.

Jota, 295 stran, 398 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

Howard Blum: Teheránská operace

Autor přichází s knihou literatury faktu, která je stejně strhující a napínavá jako dobrý thriller: jedná se o skutečný příběh nacistického spiknutí s cílem zabít za druhé světové války vůdce Spojených států, Velké Británie a SSSR.

Úkolem atentátníků bylo zabít tři nejdůležitější a nejpřísněji střežené muže světa. Sami atentátníci pak byli speciálně vycvičený tým v čele se zabijákem známým jako nejnebezpečnější muž v Evropě. V sázce nebylo nic menšího než budoucnost svobodného světa.

Jota, 348 stran, 498 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám