Hlavní obsah

Nové knihy: McLaughlinová, Jacobsová a Coben

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zneužívání mladých dívek a aktivity takzvaných predátorů, jsou velkým problémem dneška. Zvláště když je násilníkem někdo, kdo je ostatními považován za sportovní ikonu. Právě o tom vypráví thriller Pošli fotky. Mimo něj najdeme v aktuální nabídce další díl oblíbené rodinné ságy Panský dům, publikaci popisující netradiční matku pětiletého syna, a nakonec i příběh ženy, která navzdory překážkám dokázala vybudovat firmu proslulou světovým šampaňským.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Anne Jacobsová: Panský dům - Bouře

Pátý díl oblíbené rodinné ságy. Augsburg 1935. Rodina a zaměstnanci textilního továrníka Paula Melzera stále více pociťují vliv nové nacistické vlády na společenský, pracovní i rodinný život. Největší dopad to má na Paulovu ženu Marii, která vede úspěšný módní ateliér. Jako sirotek v dětském domově byla vychována v křesťanské víře, o svém židovském původu se dozvěděla mnohem později a nepřikládala mu žádný význam. Nyní se však kvůli němu od ní stálé zákaznice odvracejí.

Ikar, 448 stran, 399 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Kate O´Harová: Město snů

Harriet Caldwellová, dcera bohatého rejdaře, je opečovávaná, chytrá a zajímá se o techniku. Nábřeží s loděmi, loděnicemi a skladišti – to je její svět, ve kterém se snaží uspět.

Když však jejího otce, zakladatele vážené Caldwellovy dopravní společnosti, postihne mozková mrtvice, v rodinné dynastii nečekaně vypuknou intriky a nenávist. Harriet navíc zkříží cestu dobrodruh Frank Maynard, který jí chce ukázat úplně jiný život ve světě filmu. Všichni jsou vystaveni nejtěžším zkouškám, když v roce 1906 San Francisco postihne těžké zemětřesení.

Ikar, 256 stran, 299 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Harlan Coben: Říkejte mi Win

Windsor Horne Lockwood III. Říká se mu Win. Své sklony k násilí vždy držel na uzdě. Ale když jde o jeho rodinu, je ochotný udělat cokoliv.

Bohatou dědičku Patricii Lockwoodovou před lety záhadní únosci drželi na neznámém místě. Podařilo se jí uprchnout, ale věci ukradené její rodině se nikdy nenašly. Až teď se v bytě zavražděného samotáře najdou dva pozoruhodné předměty: Vermeerův obraz a kufr s iniciálami WHL3. Windsor Horne Lockwood III., zvaný Win, neví, jak se tam jeho kufr a rodinný obraz ocitly.

Kalibr, 320 stran, 399 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Brian Freeman: Dvojník

Dylanu Moranovi se jedné deštivé noci zhroutil svět: Jeho auto pohltila rozvodněná řeka a pod hladinou zůstala jeho milovaná žena. Od té doby se Dylan utápí v žalu, zároveň však zažívá děsivé vize: kamkoli jde, pronásleduje ho… on sám.

Připisuje to prožitému traumatu, pak se však setká s psycholožkou, která mu tvrdí, že Dylan už delší dobu podstupuje speciální léčbu. Ta je založena na myšlence, že každá volba, kterou v životě učiní, stvoří nekonečné množství paralelních světů.

Laser, 320 stran, 359 Kč

Foto: Laser

Obal knihy

Lauren McLaughlinová: Pošli fotky

Na první pohled se zdá, že se na ospalém předměstí Jonesvillu ve státě Massachusetts nic moc neděje. Zničehonic se však provalí, že miláček města a sportovní hvězda Tarkin Shaw je predátor, který už léta využívá svého privilegia, aby bez jakýchkoli následků zneužíval mladé dívky. Po šokujícím napadení jedné z nejpopulárnějších holek na škole, je skupina otřesených, ale tvrdohlavých přátel připravena se pomstít, ale věci nejdou tak docela podle plánu.

Yoli, 416 stran, 399 Kč

Foto: Yoli

Obal knihy

Helen Frippová: Bublinky štěstí

Nicole Clicquotovou už odmala lákala výroba vína. Vzdor dobovým konvencím se vdala z lásky a s manželem se věnovali vinařství. Nezastavila ji ani osobní tragédie. Jako mladá vdova firmu převzala a až do smrti ji rozšiřovala, vymýšlela nové technologie a dala vzniknout světoznámému šampaňskému, jež jí vysloužilo titul La Grande Dame de Champagne.

Metafora, 368 stran, 449 Kč

Foto: Metafora

Obal knihy

Cedar Bowersová: Astra

Po dětství, stráveném s apatickým otcem, snílkem, ve venkovské komuně v odlehlé části Britské Kolumbie, odjíždí Astra Brineová do Calgary, kde musí bojovat o nalezení vlastní cesty. Její život se stává studií tenké linie mezi závislostí a láskou, potřebou a touhou. Její kroky se kříží s dalšími, kteří ji chtějí střídavě spasit, ovládnout, změnit, vtělit se do její kůže nebo před ní uniknout. Je tu kamarádka z dětství, jíž nahání strach Astřino nepředvídatelné chování; cizinec, který ji zachrání před životem na ulici, jenže se musí potýkat s vlastními démony; matka, jež si Astru najme jako au-pair v době, kdy se jí hroutí manželství; muž, který se s ní po velmi krátké známosti ožení. Všechna tato setkání odhalují nepříjemné pravdy o tom, kým jsme a po čem prahneme.

Jota, 304 stran, 398 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

Christina Laurenová: Dvakrát za uherský rok

Sam Brandis byl Tateina první láska, první všechno, včetně prvního milostného zklamání. Seznámili se během jejího pobytu v Londýně, kam vyrazila s babičkou na oslavu ukončení střední školy, a takřka okamžitě se do sebe zamilovali. Společně se dělí o své naděje a sny a také nejintimnější tajemství. Tate se Samovi – jako vůbec prvnímu a jedinému člověku na světě – svěří, že je pečlivě utajovanou dcerou jednoho z neslavnějších herců, a když ji její láska zradí, má pocit jako by se jí jednou provždy zhroutil svět. O čtrnáct let později je z ní ale úspěšná herečka, filmová hvězda stopovaná bulvárem, pro kterou je zklamání z prvního vztahu jen vzdálenou, byť stále bolestnou vzpomínkou.

Jota, 304 stran, 398 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

Laurie Gelmanová: Máma to má na háku

Matka pětiletého syna z Kansas City, vybavená neodolatelným šarmem a drzostí, říká věci, které si všechny mámy skutečně myslí, a prochází jí to – většinou. Jen Dixonová není typická zástupkyně rodičů ve třídě předškoláků –ani máma obecně. Její dvě dcery, které zplodila se dvěma různými (pravděpodobně) muzikanty, už jsou na vysoké a s Maxem si tuhle roli zopakuje podruhé – tentokrát s manželem a otcem svého syna po boku. I když ji její nejlepší kamarádka a předsedkyně Sdružení rodičů a přátel školy vidí jako nejvhodnější adeptku na tuhle práci (nebo nejstarší), ne všichni rodiče mají stejný názor.

Jota, 312 str, 398 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám