Hlavní obsah

Nové knihy: Kratochvíl, Castillo, Jacobsová, Krolupperová i Šindelářová

Právo, František Cinger

Už vážně předvánoční čas nabízí pohádky, ale i Formanův životopis, rozhovory na téma třicet let svobody, kriminální i historické příběhy. A portrét bojovníka Karlose Vémoly.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Radim Kratochvíl:

Ecce homo Forman

Převážnou část knihy tvoří vzpomínky samotného autora, což je syn herečky Věry Křesadlové-Formanové a nevlastní bratr Petra a Matěje Formanů. Poutavě vypráví, jak s Formanem procestoval západní Evropu na kolech, jak společně poznávali zajímavá místa, lidi a gastronomii i jak ho mohl sledovat při práci ve střižně.

Mladá fronta, 340 stran, 499 Kč

Obal knihy

Eva Bobůrková, Jiří Leschtina, Petr Placák, Petr Vizina:

Rozhovory přes rozbouřené doby

Kniha dvanácti rozhovorů s osobnostmi veřejného života předkládá reflexi „prostoru svobody“ v současné české společnosti. Všichni účastníci mají blízký vztah k procesu demokratizace našeho státu, někteří se na něm přímo podíleli. Luboš Dobrovský a Petr Pithart, Aleš Palán, Jan Kysela, Igor Lukeš, Šimon Pánek a další.

Prostor, 408 stran, 397 Kč

Obal knihy

Linda Castillo:

V troskách tornáda

Na městečko Panters Mill v Ohiu udeří tornádo. Při odklízení následků je v pytli nalezena lidská kostra. Kate Burkholderová se pouští do vyšetřování třicet let starého zločinu. Odhalení totožnosti oběti spouští lavinu událostí, na Kate má navíc spadeno neznámý vetřelec.

Moba, přeložila Lenka Faltejsková, 360 stran, 359 Kč, e-kniha 249 Kč

Obal knihy

Ken Follett:

Ohnivý sloup

Autorův třetí rozvětvený příběh zasazený do anglického městečka Kingsbridge, příběh mocných panovníků i jejich nepostradatelných pomocníků. Píše se rok 1558 a Evropu sužují náboženské konflikty. Osmnáctiletý Ned Willard ale v tuto chvíli netouží po ničem jiném než oženit se s Margery Fitzgeraldovou. Jejich vztahu však není přáno…

Kalibr, přeložili Libuše a Luboš Trávníčkovi, 688 stran, 499 Kč

Obal knihy

Anne Jacobsová:

Venkovské sídlo

Když sedmdesátiletá Franziska krátce po pádu Berlínské zdi navštíví bývalé rodinné panství Dranitz ve východním Německu, kde vyrůstala, je rozhodnutá zůstat už natrvalo. Přitom se jí vynořují vzpomínky na dětství, na ztrátu rodičů a sourozenců, i na první velkou lásku, Waltra Iversena, kterého jí vzala válka. Jenomže on žije.

Ikar, čte Kamila Špráchalová, 2 CD, mp3, 13:26 hodin, 399 Kč

Obal knihy

Daniela Krolupperová:

Vánoční pohádka

Příběh na motivy klasických českých pohádek. S pořádnou zimou, spoustou sněhu, vesničkou pod horami, hustými lesy i pekelnou branou ve skalách. A nebyli by to čerti, aby nekuli nekalé pikle. Ovšem dvě malé statečné děti – Maruška s Josífkem – se zlé moci nezaleknou.

Mladá fronta, 64 strany, 249 Kč

Obal knihy

Renata Šindelářová:

Tajemství pokladu svatého Václava

Společně s Vojtou a Klárkou se v dobrodružné cestě za pokladem sv. Václava mohou strážci pokladu stát i všichni čtenáři, kteří správně rozluští zašifrovanou zprávu a posbírají všechny části pokladu a jeho klíče, kterými pak poklad uzamknou.

Portál, 128 stran, 199 Kč

Obal knihy

Zdeněk Lukeš:

Psí vycházky 6: Bubenečský Montmartre

Historik architektury se se svým psem prochází ulicemi Prahy Bubeneč v dalším dílu svých pohledů na svět kolem nás.

Nakladatelství Lidové noviny, 184 strany, 239 Kč

Obal knihy

Martin Jaroš:

Zrození Terminátora

Karlos Vémola je hlavním hrdinou strhujícího thrilleru, který zachytává skutečné události z jeho života nabitého vzrušujícími peripetiemi. V napínavém příběhu se čtenář setká s řadou reálných, ale i fiktivních postav a událostí. Drogoví dealeři, luxusní děvky, zoufalci, chlast, rvačky, přátelství i nenávist, vězení a sportovní kariéra.

Ouckland, 208 stran, 399 Kč

Obal knihy

Radek Galaš:

Československé četnictvo 1918–1929

Kniha se zabývá vývojem četnictva, avšak pro pochopení jeho složitosti a historické kontinuity je jedna z úvodních kapitol věnována i období 1850–1918. Dále se zaměřuje na organizaci, výzbroj a výstroj, ale i systém vzdělávání, hodnocení, na kázeňské řízení a další aspekty služby.

Academia, 435 Kč

Obal knihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám