Hlavní obsah

Nové knihy: Komárek, Slavík, Vondruška, Beneš, Gris i Nesser

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotografická i textová připomínka listopadu 89 a následujících let. Rozhovor s neurochirurgem. Varování před zánikem evropské demokracie. Příběhy soukromé i veřejné. A také komiks a audiokniha.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Martin Komárek, Herbert Slavík:

Poslední revoluce

Autoři, redaktoři Mladé fronty od poloviny 80. let, popisují společenský vývoj před listopadem, během něho až po rozdělení státu. Slavík patří k nejslavnějším českým fotografům. Komárek jakožto syn protagonisty listopadových událostí Valtra Komárka měl přístup k mnoha zákulisním informacím, které zde poprvé využívá.

Práh, 544 strany, 599 Kč

Obal knihy

Vladimír Beneš, Martin Moravec:

Mé cesty do hlubin mozku

Knižní rozhovor s neurochirurgem, který provedl přes osm tisíc operací a ve svém oboru patří k nejlepším na světě. V názorech je přímý a někdy i provokativní. Zároveň se nebojí přiznat, že chirurg má kromě sebevědomí často i strach. Při operacích mozku totiž o životě a smrti rozhodují milimetry.

Euromedia, 312 stran, 349 Kč

Obal knihy

Vlastimil Vondruška:

Kronika zániku Evropy

Osudy rodiny Wagnerů, která prožívá postupný úpadek evropské civilizace. První část z let 1984 – 2019 vychází z reálného vývoje Čech a Evropy. Druhá modeluje jeden z možných vývojů společnosti po roce 2020. Zakladatel rodu Adam Wagner, sociolog a odborník na Orwellovo dílo, předvídá budoucí rozpad západoevropské demokracie.

Moba, 784 strany, 481 Kč, e-kniha 349 Kč

Obal knihy

Daniel Gris:

Lars láme kosti

Holohlavý, vousatý a potetovaný hrdina, který umí problémy stejnou měrou řešit, jako je vytvářet, dostane nejpodivnější zakázku svého života: má se stát bodyguardem zpovykané popové hvězdičky Laury B.Itch a přitom vyřešit, kdo stojí za anonymními vzkazy, které slibují Lauře mnoho nepěkného…

Mystery Press, 240 stran, 279 Kč

Obal knihy

Håkan Nesser:

Úplně jiný příběh

Během dovolené na mysu Mousterlin v Bretani se potká šest Švédů: dva páry a dva muži. Společně se koupají, podnikají výlety, popíjejí a také trochu flirtují. Z pobytu pak zůstanou fotografie rozptýlené po albech a především cosi jako deník, který podrobně líčí, co se během pobytu odehrálo. Uplyne pět let a někdo začne tyto lidi postupně zabíjet…

Moba, přeložil Jaroslav Bojanovský, 504 strany, 399 Kč

Obal knihy

Martina Formanová:

Povídky na tělo

Sbírka povídek přináší pestrou paletu partnerských a vztahových situací, bez ohledu na věk či společenské postavení protagonistů. Lásky, rozchody, úsměvy i slzy, vzájemná porozumění i střety. To vše s úsměvem i pochopením, v podání 17 českých hereček a herců.

Tebenas, CD mp3, 4:06 hodin, 299 Kč

Obal knihy

Colleen Hooverová:

To nejlepší v nás

Quinn by v životě nenapadlo, že potká osudovou lásku v nejhorší den svého života. Přesně to se ale stane. Začátek jejího vztahu s Grahamem je naprosto dokonalý, jsou jako stvoření jeden pro druhého. O sedm let později je ale jejich manželství v troskách…

Ikar, přeložila Anna Křivánková, 288 stran, 299 Kč

Obal knihy

Liba Švrčinová-Cunnings:

Dudáci, draci a kouzelné víly

Irské rčení praví, že jediný způsob, jak zachovat příběh, je předat ho dál. Autorka i cestovatelka seznamuje s řadou legend a příběhů spojených s historií britských ostrovů, ožívajících a doprovázejících poutníky při výpravách po keltských stezkách napříč Irskem, Walesem a Skotskem.

Epocha, 456 stran + 40 stran barevné fotopřílohy, 399 Kč

Obal knihy

Jeff Lemire:

Essex County

Titul, který pomáhal definovat představu o komiksu ve 21. století. Podobně jako Persepolis, Maus nebo Pod dekou k němu přilákal nové publikum. Jde o kanadskou rodinnou ságu, která se rozpíná přes celé století a 500 stran. V národní literární soutěži Canada Reads získalo toto dílo v hlasování čtenářů titul Nejlepší román desetiletí, přestože se jedná o komiks

Paseka, přeložila Martina Knápková, 512 stran, 499 Kč

Obal knihy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám