Hlavní obsah

Nové knihy: Klasová, Kneblová a Follet

Právo, Jan Šída

V aktuální nabídce knih najdeme román o ženě, která se nemůže zbavit vlastní minulosti. Kromě ní tam najdeme publikaci, která se vrací k životu našich předků, mapuje zážitky z demonstrací, i příběhy bojů Angličanů proti Velšanům a Vikingům. Audiokniha redaktora Martina Řezníčka popisuje genezi společenských změn v USA.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Šimon Hlinovský: Očima mladého aktivisty

Zážitky z demonstrací, volebních kampaní a dalších událostí minulých let.

Kniha psaná z pohledu jednoho takového aktivisty vám připomene malé i velké protivládní demonstrace posledních let, protesty proti českému prezidentovi, ale i proti nedemokratickým režimům v Rusku a Číně. Nahlédnete i do zákulisí televizních diskusních pořadů jako Máte slovo, ve kterých autor vystupoval, a velkých předvolebních debat, kterých se zúčastnil jako divák.

Pointa, 264 stran, 249 Kč

Obal knihy

Nela Klasová: Stín z minulosti

Román o životě jedné ženy, která se snaží vyrovnat se svým osudem. Když si konečně myslí, že bude znovu šťastná, objeví se někdo, kdo jí to chce znemožnit. Hlavní hrdinku Stelu totiž začíná dohánět minulost a na povrch se derou nečekané otázky.

Pointa, 232 stran, 249 Kč

Obal knihy

Anežka Náhlíková: Můžu se vás dotknout přes plot?

Fejetony ze života ženy, která se po letech pracovního maratonu konečně zastavila a otevřela oči. Začala vnímat, kolik nevšedností se kolem ní v každodenní všednosti objevuje. Zlom v jejím životě nastal, když zjistila, že nestačí vlastnímu pracovnímu tempu. Zahlcená povinnostmi se zapomněla radovat z přítomného okamžiku. Několikaměsíční pracovní neschopnost jí ale umožnila srovnat si priority.

Pointa, 160 stran, 299 Kč

Obal knihy

Markéta Kalkušová: Zápisník cholerika

Existují lidé, kteří prožijí celý svůj život bez toho, aby se jim přihodilo něco dramatického, a mezi jejichž největší životní dobrodružství se dá počítat zakoupení měsíční jízdenky. Pak je tu ovšem další druh lidí. Ti nemohou ani přejít přes ulici, aniž by se to obešlo bez nějaké opičárny nebo bez toho, aby na ně začal mluvit hořící keř.

Pointa, 208 stran, 229 Kč

Obal knihy

Bridget Collinsová: Vazač vzpomínek 

Příběh jedné zakázané lásky, temných sil a tajuplných událostí. Když se Emmett Farmer, syn farmáře, jednoho letního večera vrátí z práce na poli, čeká na něj doma dopis. Dozví se, že má nastoupit do učení jako vazač knih. Je to povolání, které budí strach, je opředeno pověrami a předsudky – ale zároveň takové povolání, které si on ani jeho rodiče nemohou dovolit odmítnout.

Jota, 416 stran, 280 Kč

Obal knihy

Silvia Moreno-Garciová: Bohové jadeitu a stínu

Pohádka namíchaná z reklamních plakátů 20. let minulého století, sluncem rozpálených mexických krajin a tajuplných podivností mayských legend. Příběh inspirovaný pověstmi a legendami předkolumbovského Mexika. Mayský bůh smrti bere mladou ženu na trýznivou a nebezpečnou cestu k záchraně budoucnosti. Poloostrov Yucatan, 20. léta minulého století. Velká města na severu Mexika pulzují jazzovými rytmy, ale Kasiopea Tun uklízí a posluhuje v bohaté rezidenci svého děda a na zábavu nemá čas.

Jota, 352 stran, 340 Kč

Obal knihy

Ken Follett: Večer a jitro

Pilíře země, Na věky věků a Ohnivý sloup, tři monumentální historické ságy bestselleristy Kena Folletta dokázaly oslovit miliony čtenářů na celém světě. Nyní přichází autor s dalším románem Večer a jitro, který této kingsbridgeské sérii dějově předchází. Píše se rok 997. Anglie čelí útokům Velšanů na západě a Vikingů na východě. Život je těžký a ti, kdo mají v rukou moc, ji tvrdě využívají a podrobují si spravedlnost, jak se jim zlíbí – často v konfliktu s králem. Králova moc je křehká, zákony se vykládají všelijak, a tak vládne v zemi chaos a krveprolití.

Kalibr, 760 stran, 599 Kč

Obal knihy

Hana Kneblová: Za časů našich prababiček a pradědečků

Období 1890 až 1914 bývá nazýváno „Belle Époque". Během této „krásné epochy" došlo k výraznému technickému a ekonomickému rozvoji. V knize Hany Kneblové se seznámíte s tehdejším životem ve městech i na vesnicích. Dozvíte se, jaké technické vynálezy se tehdy prosadily, jakým způsobem naši předci trávili volný čas, jak se oblékali, stravovali, kde nakupovali, jak se uzavírala manželství či které pověry byly běžnou součástí jejich života.

Brána, 256 stran, 279 Kč

Obal knihy

Martin Řezníček: Rozpojené státy

Autorská četba z knihy moderátora Událostí České televize Martina Řezníčka o pěti letech, které strávil v USA jako zahraniční zpravodaj ČT. Ten se takřka každý večer po dobu pěti let pokoušel divákům přiblížit změny, jimiž země prochází. Audiokniha přibližuje barvité příběhy, které dohromady tvoří americkou výjimečnost. Místy vyvrací, jinde potvrzuje stereotypy, jež o USA máme. Prostřednictvím lidí s českými kořeny, ale i těch, kteří o Česku nikdy neslyšeli.

Radioservis, 5 hodin 45 minut, 249 Kč

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám