Hlavní obsah

Nové knihy: Janečková, Cook a Zweig

Zápisky z cest televizní redaktorky po Kubě, kniha vyprávějící o traumatech adolescentní holky i publikace, ve které se ptáme, jestli člověk naší moderní civilizace může žít v divoké přírodě, to je nabídka knih tohoto týdně. A k tomu ještě komiks o mnohdy toxickém mikroklimatu v kanceláři nebo audiokniha slavného spisovatele Stefana Zweiga.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Tim Sullivan: Zubař

Detektiv George Cross je podivín a není snadné s ním vyjít. Ovšem díky své posedlosti logikou, detaily a systémem je současně i skvělý vyšetřovatel. Což mu nepřidává na popularitě u kolegů či nadřízených. Každopádně pokud jde o objasněnost případů, drží u místní policie prim.

Když je nalezen zavražděný bezdomovec, Crosse tento případ zaujme. Snad proto, že i on je svým způsobem outsider. A když se objeví spojitosti mezi mrtvým mužem a starým nevyřešeným případem, upoutá ho ještě víc. A brzy vyjdou najevo podezřelá pochybení a trhliny v původním vyšetřování.

Kalibr, 320 stran, 399 Kč

Obal knihy

John Grisham: Vražda na ostrově Camino

Na ostrově Camino se může stát cokoliv. Dokonce i vražda během řádění hurikánu. A nic nezničí stopy tak spolehlivě jako běsnění tropické bouře.

Bruce Cable, majitel knihkupectví na floridském ostrově Camino, si je jistý, že jeho starý kamarád Nelson Kerr nezemřel kvůli hurikánu. Jenže kdo si mohl přát smrt oblíbeného autora thrillerů? Policie je zaneprázdněná řešením následků bouře, a tak se Bruce rozhodne pátrat po vrahovi na vlastní pěst.

Kalibr, 264 stran, 399 Kč

Obal knihy

Diane Cook: Nová divočina

Bea s pětiletou Agnes žije v přelidněném Městě zahlceném smogem. Agnes trpí úporným kašlem a chřadne Bee před očima. Znečištění vzduchu přesáhlo únosnou mez, ale zdravotní problémy s tím související už nikdo neřeší. Kam totiž jinam jít, když kromě Města existuje už jen Divočina, poslední pás divoké přírody? Jedinou nadějí je ale změna prostředí, a proto se Bea odhodlá k extrémnímu řešení – tím je účast ve výzkumu, který má zjistit, zda lidé mohou žít v divoké přírodě, aniž by po nich zůstávaly nevratné stopy.

Odeon v edici Světová knihovna, 472 stran, 599 Kč

Obal knihy

Jennifer Lynn Barnes: Hra o dědictví

Avery Grambsová má jediný cíl – přežít střední školu, získat stipendium a vypadnout. Její plány však naruší smrt miliardáře Tobiase Hawthorna, který odkáže veškerý svůj majetek právě Avery. V čem je háček? Avery ho nikdy v životě neviděla a nemá ani tušení, co byl zač.

Aby převzala své dědictví a zjistila, proč jí bylo odkázáno, musí se vydat do sídla rodiny Hawthornových. Bohužel pro Avery bydlí v tomto sídle Tobiasova rodina, a ta si připadá podvedená. Včetně Tobiasových čtyř vnuků: geniálních a nebezpečných kluků, kteří žili celý život v domnění, že jednoho dne zdědí dědečkův majetek právě oni. Avery se tak propadá do světa plného bohatství a intrik a sama musí přijít na to, jak tuhle hru hrát, aby přežila.

Yoli, 352 stran, 399 Kč

Obal knihy

Michaela Janečková: Třešně v rumu

Třicetiletá Michaela, profesí redaktorka veřejnoprávní televize, potlačila svůj pud sebezáchovy, a rozhodla se se svým (o čtyři dekády starším dědou) bezmála měsíc cestovat po Kubě. Když oběma balila kufry, ještě netušila, že za pár dní: stráví večer na policejní stanici na okraji Havany, pak se děda ztratí v pralese, že rum je oficiální snídaní šampionů a patery trenky na měsíc v pohodě stačí. Kniha představuje svérázné zápisky z cest, jež ve výsledku nejsou cestopisem, ale spíš deníkem bizarních situací v kubánských kulisách.

Cosmopolis, 192 stran, 251 Kč

Obal knihy

Valentina Ferrari: Amelia chce zůstat nad vodou

Amelia byla pilnou a zodpovědnou holčičkou, pak pilnou a zodpovědnou puberťačkou a dnes je rozčarovanou, zato pořád pilnou mladou ženou. Za sedm dní jí bude třicet a její nejnovější kratochvílí je sestavování seznamů vlastních neúspěchů. Ten poslední je delší, než by čekala.

Metafora, 200 stran, 249 Kč

Obal kniha

Tomáš Bezděčka: V kanclu

Zavírá váš kolega v srpnu okno, protože je mu zima? Než si uvaříte kafe, musíte vysypat nádobku, protože to jinak nikdo neudělá? Byli jste už někdy na poradě, která mohla být jenom e-mail? Zažili jste velice absurdní pracovní pohovor? Je váš šéf idiot? Jestli jsou vám tyto otázky až podezřele povědomé nebo se vám přímo orosilo čelo, je komiks V kanclu určený přímo pro vás, protože přesně o tomhle to celé je.

Pointa, 112 stran, 249 Kč

Obal kniha

Michele Richardsonová: Knihovnice z Troublesome Creeku

Odlehlou horskou část Kentucky sužuje velká hospodářská krize víc než bohatší části Spojených států. Lidé živoří, ale nevzdávají se. Cussy Mary Carterová se v rámci podpůrného programu vlády stává knihovnicí Pojízdných knihoven, které s čtivem přinášejí osvětu, únik před krutou realitou a mezilidský kontakt. Devatenáctiletá dívka se musí vypořádat s celou řadou protivenství kvůli odlišné barvě kůže – je totiž modrá.

Její příběh vypráví o nezlomnosti lidské vůle a odvěké lidské touze měnit okolní svět k lepšímu. Kim Michele Richardsonová ukotvila svůj román v nesmlouvavě vylíčeném a drsném období amerických dějin před druhou světovou válkou, v němž v Apalačském pohoří vládly zaostalost, předsudky a rasová nesnášenlivost.

Jota, 319 stran, 398 Kč

Obal knihy

Jutta Nymphiusová: Nahoře bez

Amelie by chtěla ve svém životě vyretušovat spoustu věcí. Její rodiče právě procházejí manželskou krizí. Nejlepší a jediný kamarád z dětství jí najednou připadá otravný, dětinský – prostě trapný. Navíc už není žádné dítě. Dospívá a neustále musí poslouchat urýpané komentáře spolužáků, kteří si utahují z jejího vzhledu. A právě tohle ji trápí nejvíc – nenávidí své tělo, připadá jí odporné. K tomu všemu se jí líbí Elias z devítky. Vysoký, hezký kluk s vypracovanou postavou ale o Ameliině existenci nejspíš ani nemá tušení. Vším zamíchá příchod nové spolužačky, která Amelii s Eliasem seznámí. Amelie je v sedmém nebi a její život se smrskne na důvěrné chaty s Eliasem. Jenže ten ji jednoho dne požádá, aby se mu před webkamerou ukázala nahoře bez.

Jota, 176 stran, 298 Kč

Obal kniha

Darby Kaneová: Trofej

Lila Ridgefieldová žije se svým mužem, profesorem Aaronem, nerušený život v idylickém univerzitním městečku. Ne vše je ale tím, čím se na první pohled být zdá, a ani Lila není ženou, za kterou ji ostatní považují. Nejprve zmizí mladá studentka. Brzy nato i Aaron. Posléze vyplouvá na povrch, že pohřešovaná dívka je ve skutečnosti už třetí v řadě za posledních pár let a oba případy přikrývá mnohem zlověstnější stín. Souvislosti jsou nejasné a městečko je na nohou. Všichni se strachují o osud oblíbeného profesora. Všichni, kromě jeho manželky, která byla poslední, kdo viděl jeho tělo.

Matafora, 416 stran, 449 Kč

Obal knihy

Stefan Zweig: Netrpělivost srdce

Loni si kulturní svět připomněl 140. výročí narození rakouského spisovatele židovského původu Stefana Zweiga, od jehož tragického úmrtí uplynulo v těchto dnech osmdesát let. Jeho slavný román Netrpělivost srdce bývá nazýván dramatem srdce, těla a ducha a patří k nejoblíbenějším dílům světové literatury. Text načetl člen činohry Národního divadla Radúz Mácha. Supraphon pro své nové audioknižní zpracování vsadil na dokonalé převtělení vypravěče příběhu do pocitů hrdiny, jak to umožnila divadelní zkušenost herce Radúze Máchy, kterého v úvodu audioknihy krátce doplňuje hlas jeho kolegy z Činohry Národního divadla Filipa Rajmonta.

Supraphon, 15: 36 hod, 359 Kč

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám