Hlavní obsah

Nové knihy: Henzelyová, Otta a Keeganová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když nepomohou na zimní nachlazení klasické léky, přichází na řadu přírodní zdroje, tedy bylinky. Kniha slovenské léčitelky nám dá dostatečný návod, jak jich smysluplně využít. Mimo tuto publikaci obsahuje každotýdenní nabídka novelu Takové maličkosti, která byla nominována na Man Bookerovu cenu, dále detektivku z pražského Smíchova a deník židovské dívky. Plus dvě audioknihy. První přináší rozhovor s legendárním spisovatelem Arnoštem Lustigem, ta druhá je klasická detektivka od proslulé autorky Agatha Christie.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Sandra Brownová: Tajnůstkáři

Arden Maxwellová by ráda věděla, kam se poděl její otec, který byl před dvaceti lety spolupachatelem téměř dokonalé loupeže půl milionu dolarů. Aby přišla záhadě na kloub, rozhodne se vrátit do rodinného domu u tajemného jezera Caddo. Netuší však, že dva otcovi tehdejší kumpáni bedlivě sledují každý její krok.

Ikar, 336 stran, 399 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Marek Otta: Vodní meloun

Poctivý smolař, bohémský student a nezaměstnaný povaleč. Právě tato nepravděpodobná trojice nejlepších kamarádů se v návalu zoufalství rozhodne vyloupit byt podivínského souseda. Netuší však, že se celá akce zvrhne a čeká je noc, která navždy změní jejich životy. Případ z pražského Smíchova dostává na starost policista, který se vyrovnává s nedávným rozvodem a obtížným vztahem se svou dcerou. Dokáže vyšetřování dovést do zdárného konce dřív, než dojde k další tragédii?

Kalibr, 224 stran, 299 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Chuck Wendig: Kniha nehod

Kdysi dávno žil Nathan v domě na venkově se svým násilnickým otcem, kdysi dávno byla Maddie malá holčička, která vyráběla panenky ve svém pokojíčku, když uviděla něco, co neměla – a dodnes se snaží vypořádat se se svým traumatem vytvářením strašidelných soch. Nyní jsou Nate a Maddie Gravesovi manželé a se svým synem Oliverem se do svého rodného města vrátili. Jenže to, co se dělo kdysi, se nyní opakuje.

Laser, 504 stran, 599 Kč

Foto: Laser

Obal knihy

Iveta Henzelyová: Bylinková škola

Bylinková škola známé slovenské bylinkářky, léčitelky a učitelky Ivety Henzelyové je určena všem, kteří chtějí porozumět léčivým rostlinám a používat je pro udržení či zlepšení svého zdravotního stavu. Neobvyklé spojení klasické fototerapie a tradičního léčitelství s čínskou medicínou dělá z této knihy unikátní učebnici, která by neměla chybět v žádné domácnosti.

Esence, 288 stran, 499 Kč

Foto: Esence

Obal knihy

Jana Poncarová, Jiří Sankot: Deník Věrky Kohnové

Unikátní knihu o osudu dvanáctileté židovské dívky z Plzně připravila spisovatelka Jana Poncarová ve spolupráci s historikem Jiřím Sankotem. Dojemné poselství o jednom zmařeném životě, ale i to, že na bezpráví a utrpení jiných se nesmí zapomínat, odhalí na svých stránkách deník, jehož originál je uložen v pražském Židovském muzeu.

Motto, 312 stran, 399 Kč

Foto: Motto

Obal knihy

Stefania Auciová: Pád sicilských lvů

Závěrečný díl Ságy rodu Floriů sleduje osudy posledních „sicilských lvů“ Ignazia juniora a jeho bratra Vincenza. Píše se rok 1891. Po předčasné smrti svého otce se vlády nad impériem Casa Florio ujímá mladičký Ignazio. Syn jedné z nejbohatších rodin Itálie si až do té doby užíval života zlaté mládeže a byl zvyklý peníze jen rozhazovat, nikoli rozmnožovat. Snaží se sice dostát svému závazku, ale postrádá mnohé z otcova i dědova obchodního ducha, z jejich předvídavosti i nasazení.

Metafora, 456 stran, 469 Kč

Foto: Metafora

Obal knihy

Claire Keeganová: Takové maličkosti

Podmanivý příběh nominovaný v roce 2022 na prestižní Man Bookerovu cenu lze číst jako podobenství o boji dobra se zlem. Přivádí nás do irského města poloviny osmdesátých let 20. století sužovaného prosincovými mrazy a vrcholí na Štědrý den, kdy skutečným zázrakem je tiché hrdinství a odvaha jednoho obyčejného muže. Nesentimentální novela je psána průzračně čistým stylem.

Prostor, 112 stran, 267 Kč

Foto: Prostor

Obal knihy

Stein Torleif Bjella: Rybářská chata

„Jestli chceš bejt rybář, musíš myslet jako ryba,“ vykládá starý obchodník a houslista Ivar svému synovci Jonovi. Podobných rad má bezednou zásobu. Ivar se chystá darovat Jonovi vlastnické právo na studené horské jezero, člun s inventářem, sítě a rybářskou chatu. Má to háček, muzikant a celoživotní zápecník Jon rád cestuje a užívá si volnosti, zatímco převzetí takového dědictví znamená dřinu a odpovědnost. Autobiografický příběh originálním způsobem měří hloubku mezi dvěma muži v dřevěném člunu. S humorem a nadhledem zkoumá touhu, pýchu, odloučení, pocity nedostatečnosti a vše mezi tím. Vypráví o velké změně, která se rýsuje v Jonově životě.

Prostor, 160 stran, 267 Kč

Foto: Prostor

Obal knihy

Karel Hvížďala: Tachles, Lustig

Knižní rozhovor Karla Hvížďaly s Arnoštem Lustigem Tachles vyšel již ve dvou vydáních v letech 2010 a později ještě rozšířený v roce 2011. Nyní se tento poslední rozhovor s jedním z nejvýznamnějších českých spisovatelů, kteří dokázali oslovit celý svět, dočkal audioknižní verze. Odpovědi Arnošta Lustiga kongeniálně načetl jeho přítel herec Oldřich Kaiser s pozoruhodným vcítěním do spisovatelovy osobnosti.

Supraphon, 7:49:18 hodin, 209 Kč

Foto: Supraphon

Obal audioknihy

Agatha Christie: Poslední víkend

Děj zavede posluchače na víkendové setkání, které pro své hosty organizuje Lady Lucy Angkatellová. Zdaleka ne všechny však akce potěší. Raději by se tu nepotkaly například sokyně v lásce k doktoru Johnu Christowovi, ani potenciální dědicové majetku sira Angkatella. Atmosféra postupně houstne a napětí by se dalo krájet. Málokdo by však čekal smrtelný výstřel. Natož pachatele tak nešikovného, že se nechá přistihnout přímo při činu. text čtou mimo jiné herci a dabéři Jitka Moučková, Otakar Brousek mladší, Lenka Termerová, Šárka Krausová a Saša Rašilov.

Audioteka, 1 hodina 51 minut, 299 Kč

Foto: Audioteka

Obal audioknihy

Reklama

Výběr článků

Načítám