Hlavní obsah

Nové knihy: Dutka, Haunerová a Hoffmeister

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Válka s vlky, tak se jmenuje kniha Aleše Dostála, která se zabývá otázkou, zda nechat tyto divoké šelmy ve volné krajině. Kromě toho čeká na čtenáře publikace s ilustracemi - kolážemi výtvarníka a spisovatele Adolfa Hoffmeistera, sbírka povídek Edgara Dutky a román odehrávající se v Berlíně roku 1913.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Dirk Rossmann: Deváté chapadlo chobotnice

Klimatické změny mohou v nejbližší budoucnosti způsobit přírodní katastrofu netušených rozměrů. Zdá se, že zkáze planety již nelze zabránit. Ale supervelmoci Čína, Rusko a USA se v poslední chvíli rozhodnou k radikálnímu zásahu – vytvoří klimatickou Alianci, která je jedinou možností záchrany Země.

Požadavky kladené Aliancí dramaticky zasahují do životů každého jednotlivce. Ne všichni jsou však ochotní se podrobit, smířit se bez boje s novým trendem a obětovat něco ze svého pohodlí nebo dosavadní moci. Protivníci využijí všechny prostředky ke zvrácení vývoje. Situace se vyhrocuje a náhle leží osud lidstva v rukou poněkud ustrašeného kuchaře a nenápadné agentky tajné služby.

Kalibr, 304 stran, 379 Kč

Obal knihy

Anne Jacobsová alias Leah Bach: Ostrov tisíce hvězd

Píše se rok 1913 a mladá Paula von Dahlen, pocházející ze zchudlé šlechtické rodiny, žije v Berlíně. Pracuje jako sekretářka, aby měla prostředky na živobytí. Po náhlé smrti matky je společně s bratry nucena prodat rodinné panství...

Při vyklízení pozůstalosti se Paule dostane do rukou zažloutlá fotografie mladého muže stojícího před mohutným stromem, africkým baobabem. Od té chvíle jí obrázek nedá spát. Zachycuje snad velkou maminčinu lásku...? Nebo jejího vlastního otce...?

Ikar, 496 stran, 499 Kč

Obal knihy

Edgar Dutka: U útulku 5

Druhé, rozšířené vydání sbírky povídek Edgara Dutky, která byla sice napsána již v roce 1963, nicméně tehdy ji všechna všechny nakladatelství odmítla, a tak čekala na své vydání celé čtyři desítky let až do roku 2003, a následně byla nominována na cenu Magnesia Liter

Listen, 160 stran, 329 Kč

Obal knihy

Aleš Dostál: Válka s vlky

Soubor několika příběhů zasazených do východních Čech se zabývá otázkou, zda ponechat v krajině dosud kriticky ohrožený, avšak silně expandující druh šelmy bez jakékoli regulace. Je pravda na straně ochranářů a aktivistů, jejichž nadšení mnohdy hraničí s fanatismem, nebo zemědělců a myslivců, kteří se nezřídka jako starousedlíci musejí s následky těchto rozhodnutí potýkat...?

Soubor několika příběhů zasazených do východních Čech se zabývá otázkou, zda ponechat v krajině dosud kriticky ohrožený, avšak silně expandující druh šelmy bez jakékoli regulace. Je pravda na straně ochranářů a aktivistů, jejichž nadšení mnohdy hraničí s fanatismem, nebo zemědělců a myslivců, kteří se nezřídka jako starousedlíci musejí s následky těchto rozhodnutí potýkat...? Jak říká aktér jedné povídky: Dřív jsme se chodili na vlky dívat přes plot do zoo, nyní jsme za plotem my a vlci si nás hlídají.

Přímočaře a čtivě psané příběhy, které se mnohdy čtou jako detektivka, líčí přiostřující se spory mezi oběma stranami i bezmoc místních, v nichž často narůstá pocit, že nemají nikde zastání.

Brána, 200 stran, 329 Kč

Obal knihy

Adolf Hoffmeister: Alenčina překvapení

Nově vydaná kniha naší galerií pro děti i dospělé obsahuje dvanáct celostránkových ilustrací - koláží výtvarníka a spisovatele Adolfa Hoffmeistera z počátku sedmdesátých let, které doprovází hravý, částečně surrealistický text z období kolem roku 1960. Při tvorbě knihy se nechal autor inspirovat Carrollovou Alenkou. Kniha vychází přesně po 50 letech od dokončení rukopisu v grafické úpravě Adolfova syna Adama Hoffmeistera.

Millenium, 30 stran, 300 Kč

Obal knihy

Darby Kaneová: Trofej

Lila Ridgefieldová žije se svým mužem, profesorem Aaronem, nerušený život v idylickém univerzitním městečku. Ne vše je ale tím, čím se na první pohled být zdá, a ani Lila není ženou, za kterou ji ostatní považují. Nejprve zmizí mladá studentka. Brzy nato i Aaron. Posléze vyplouvá na povrch, že pohřešovaná dívka je ve skutečnosti už třetí v řadě za posledních pár let a oba případy přikrývá mnohem zlověstnější stín. Souvislosti jsou nejasné a městečko je na nohou. Všichni se strachují o osud oblíbeného profesora. Všichni, kromě jeho manželky, která byla poslední, kdo viděl jeho tělo.

Kam se však podělo?

Metafora, 416 stran, 382 Kč

Obal knihy

Klára Haunerová: Teorie klavíru

Autorka se v knize formou deníkových zápisků otevřeně svěřuje se svou strastiplnou cestou hledání lásky a osudového partnera s nadsázkou a humorem, který je pro knihu typický. V pěti bouřlivých letech po třicítce se mísí zamilování, milostné pletky, naivní představy o lásce a hromada zklamání. Kromě vzpomínek na své vztahy aktuálně přibližuje randění a hledání osudového partnera v době pandemie a vtipně glosuje problémy doby spojené s randěním. Povídkový soubor obsahuje autorčiny vzpomínky na dětství, zážitky z cest a věčné stěhování.

Pointa, 256 stran, 349 Kč

Obal knihy

Linda Castillová: Pocit hanby

Na opuštěné farmě je zavražděna amišská babička, a navíc je unesena její sedmiletá vnučka. Policejní náčelnice Kate Burkholderová se případem okamžitě začíná zabývat. Uvědomuje si totiž, že čím déle bude dívka pohřešovaná, tím menší je šance, že se ji podaří nalézt živou a zdravou. Navíc rodina dívky je v rámci amišské komunity velmi vážená. A přestože se její členové snaží s policií spolupracovat, dozvídá se Kate, že i oni skrývají nejedno tajemství. Vyšetřování zavede Kate do izolované osady, jež se nachází na jihu Ohia. Podaří se Kate dostat se ke ztracené dívce včas?

Moba, 304 stran, 314 Kč

Obal knihy

Miriam Blahová: Příběh slunečnice

Příběh vyjevuje kontrast mezi banálními strastmi dnešního člověka a realitou druhé světové války. Zároveň se však ukáže, že doby dobré a zlé mají i leccos společného – láska a přátelství totiž bojují s překážkami naplno za všech okolností. V knize se prolínají dvě časové roviny. Rámcem románu je totiž náhodné setkání dvou generací. Jednadvacetiletá Natálie se po nehodě ocitne v nemocničním pokoji, kde se potká s osmdesátnicí Hedvikou. Slovo dá slovo a románový příběh je na světě. Pamětnice války totiž začíná pro ukrácení doby strávené na lůžku vyprávět mladé kolegyni příběh své sestry Evy, jež za protektorátu sloužila v opatrovně ukrývající přísně střežené tajemství.

Motto, 280 stran, 332 Kč

Obal knihy

Peter Mohlin, Peter Nyström: Druhá sestra

Před znetvořeným obličejem Alicie Bjelkeové couvne každý, kdo jí pohlédne do tváře. Její geniální mozek sice stojí za průkopnickou internetovou seznamkou, záře reflektorů je však namířena na její spoluzakladatelku – Alicinu krásnou sestru Stellu. Tedy až do chvíle, než ji jednoho dne naleznou mrtvou. Alicia se ocitne až na samém okraji propasti a brzy je jasné, že další obětí se má stát ona sama. Případ dostane na starost bývalý agent FBI John Adderley, který žije pod novou identitou ve švédském Karlstadu. I tady ho ovšem dohánějí stíny minulosti a on zjišťuje, že jestli Švédsko okamžitě neopustí, nevyvázne živý.

Metafora, 384 stran, 399 Kč

Obal knihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám