Hlavní obsah

Nové knihy: Černohorská, Honzák a May

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Várka knih aktuálního týdne nabízí poslední díl trilogie Kavárna u Anděla. Dále je pro čtenáře nachystaná psychologická kniha Radkina Honzáka, básnická sbírka veršovaných temných balad a historická publikace věnující se Pařížské mírové konferenci. A navrch audiokniha thriller od Petera Maye.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Anne Jacobsová alias Marie Lamballe: Kavárna U Anděla – Dcery naděje

Vychází třetí a poslední díl úspěšné ságy Kavárna u Anděla německé autorky. Hilda vnáší do tradičního domu svěží vítr. Skutečnou šťastnou hvězdou se pro podnik stává nový cukrář, jehož svůdné dortové kreace lákají čím dál víc hostů. Hilda a její sestřenice Luisa však mají obavy o své osobní štěstí.

Obal knihy

Eckart Conze: Velká iluze

Versailleská smlouva a Pařížská mírová konference vtiskly světu pečeť až do dnešních dnů – zanikly staré říše, zrodily se nové státy, vzplály ale také nové konflikty, které na nás stále ještě doléhají. Na Pařížské konferenci v roce 1919 se naděje celého světa upí­naly k tomu, aby byl po velké válce vytvořen stabilní řád a za­vládl trvalý mír. Jak však v této knize dokazuje renomovaný historik Eckart Conze, veškeré tyto naděje se ukázaly jen jako velká iluze.

Obal knihy

Radkin Honzák: I v nemoci si buď přítelem

Většina z nás se umí dobře postarat o své blízké, když mají problémy nebo zdravotní obtíže, zároveň se však v takové situaci neumí dobře postarat o sebe. Být sám sobě v nemoci přítelem neznamená, že bychom měli být sami sobě lékařem. Vyžaduje to však, abychom si dokázali správně poradit ve chvíli, kdy jsme na křižovatce cest, z nichž jedna vede do nemoci a druhá ke zdraví.

Onemocnění jako psychická zátěž staví člověka před nové problémy.

Obal knihy

Nelly Černohorská: Zlovolné bytosti 

Básnická sbírka epických veršovaných balad okořeněná hororovou novelou. Inspirováno slovanskou mytologií, baladičností Karla Jaromíra Erbena, temnou expresivitou Ladislava Klímy i romantizmem gotického románu. Sbírku otevírá hororová novela Když se nedíváš, dílo plné strachu, nejistoty i všeobjímajícího přízraku smrti. Celkový dojem podtrhují také ilustrace Moniky Pavlovičové.

Obal knihy

Matthews Jason: Kremelská kandidátka

Strhující vyvrcholení bestsellerového špionážního příběhu – po Rudé volavce a Paláci zrady přichází Kremelská kandidátka. Šéfka ruské kontrarozvědky Dominika Jegorovová a její milenec Nate Nash ze CIA stojí před nelehkým úkolem: najít ruského agenta v samém centru moci: ve vládě Spojených států.

Obal knihy

Peter May: Tichá smrt

Měla to být rutinní záležitost. Eskortovat ze Španělska zpět do Británie dopadeného drogového dealera. Než však skotský detektiv John Mackenzie dorazí na andaluské Slunečné pobřeží, všechno je jinak. Zlotřilý Jack Cleland přezdívaný Rapl Jock uprchl a vyhrožuje, že se rodině zatýkající policistky krvavě pomstí za incident, při kterém zahynula jeho těhotná přítelkyně. Text čte herec Filip Kaňkovský.

Obal audioknihy

Jane Harperová: Sucho

Australský policista Aaron Falk z melbournského oddělení hospodářské kriminality se po dvaceti letech vrací do městečka Kiewarra sužovaného děsivým suchem. Do rodného venkovského kraje ho však nepřivedla pohroma, kvůli níž krachují podniky i farmy – přijel na pohřeb nejlepšího přítele Lukea, který údajně zavraždil manželku i syna a poté spáchal sebevraždu. Falkovi to nedává smysl, a tak spolu s náčelníkem místní policie přistupuje k neoficiálnímu vyšetřování. Text čte divadelní a filmový herec Jakub Gottwald.

Obal audioknihy

John Le Carré: Jeden musí z kola ven

Fiasko operace Svědectví na území normalizačního Československa špičkám londýnské MI6 napoví, že uvnitř něco nehraje. V ústředí jejich zpravodajské služby řádí počátkem 70. let dvojitý agent čili „krtek“ řízený Moskvou. Nové kolektivní vedení instituce proto povolá osobu donedávna nežádoucí: předčasně penzionovaného, manželkou zrazeného, zato ostříleného kozáka George Smileyho. Text čte herec a dabér Martin Zahálka.

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám