Hlavní obsah

Nová písnička i klip Mirka Kemela varují před pýchou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oči pod ledem je název nové písně Mirka Kemela. První skladba z chystaného alba navazuje na poslední písničkářskou tvorbu známého karikaturisty, který své letošní šedesátiny oslaví velkým koncertem 19. října v pražském Paláci Akropolis. Videoklip ke skladbě natočil bubeník a občasný Kemelův spoluhráč Vladimír Dvořáček.

Klip Mirka Kemela k písni Oči pod ledemVideo: Indies Scope

 
Článek

O nové skladbě Kemel říká: „Oči pod ledem jsou obrazem všech snů a tužeb, které ztroskotají a přece žijí dál, ovlivňují nás a provázejí každým dnem. Potřebuji oči pod ledem jako varování před pýchou a marností a současně jako inspiraci a motivaci.“

Foto: Zuzka Bönisch

Mirek Kemel chystá na říjen velký koncert

Současně přidává informaci o tom, proč tentokrát nedominuje videu příběh: „S novým videem jsme čekali na silnou písničku a skladba Oči pod ledem si o klip prostě řekla. V minulých videoklipech byl vždy silný příběh, tentokrát jsme se chtěli prezentovat jako fungující kapela, a tak jsme se rozhodli pro klip z nahrávání písničky ve studiu. Chtěli jsme ukázat i naši radost z hudby a ze společného hraní.“

Mirek Kemel letos oslaví šedesátiny, a to v pražském Paláci Akropolis. Speciální koncert se odehraje 19. října a na pódiu se objeví řada hostů. Prvním zveřejněným je Jarda Svoboda.

Vyhrála Standarta. Kemelovy kresby vynesly pro Ukrajinu 196 300 korun

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám