Hlavní obsah

Nová krotitelka duchů Kristen Wiigová: Nechápu, proč někomu vadí ženské obsazení

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pět let po komediálním hitu Ženy sobě se americká herečka Kristen Wiigová opět setkala s režisérem Paulem Feigem a svou kamarádkou Melissou McCarthyovou. Tentokrát se pustili do nové verze populární akční komedie 80. let Krotitelé duchů. Místo mužského kvarteta vědců letos čistí New York od zákeřných paranormálních jevů čtyři ženy, a Wiigová je jednou z nich.

Foto: Falcon

Americká herečka Kristen Wiigová jako krotitelka duchů.

Článek

Jak reagovalo vaše okolí, když se dozvědělo, že si zahrajete krotitelku duchů?

Připadalo jim to vzrušující. Já se cítila poctěná, Krotitelé duchů jsou klasika, film, na kterém spousta lidí vyrostla. Navíc se na natáčení objevili i herci z původního snímku, trochu to tam pak vypadalo jako na speciálním rodinném srazu.

Když i vy sama původní Krotitele vnímáte jako klasiku, měla jste z přijetí role v nové verzi nějaké obavy?

Ne potom, co jsem si přečetla scénář. A čtením scénáře jsem se s tímto projektem vlastně poprvé seznámila. Neměla jsem obavy, když jsem věděla, že režírovat bude Paul Feig. Věděla jsem, koho obsadil, a že duch novinky zůstane sladěný s prvními dvěma filmy. Nesnažíme se s původními Krotiteli soupeřit, ani je nechceme změnit. Vzdáváme jim poctu.

Vaše postava je z nového kvarteta krotitelek ta nejnormálnější…

Ano. Erin ale vždycky v duchy věřila, jednoho dokonce viděla jako dítě. Kromě Abby, kterou hraje Melissa, jí to ale nikdo nevěřil. To ji vyděsilo. Chtěla žít život, kde by nebyla tou divnou, a tak paranormální svět opustila a dala se na akademickou dráhu. Stala se profesorkou na Kolumbijské univerzitě. Samozřejmě se ale znovu setká s Abby a pozná i bláznivou vědkyni Holtzmannovou a nebojácnou, Newyorčanku Patty. A tahle čtyřka, která nikam nezapadá, se vzájemně najde. Takovéhle příběhy miluju.

Co říkáte na protesty části fanoušků proti obsazení krotitelů ženami?

Nechápu je. Proč to lidem připadá špatné? Ta reakce mě rozesmutnila. Zajímalo by mě, jestli lidé s tímto názorem mají sestru, matku nebo dceru. A jestli jim řekli, že nám napsali takové negativní komentáře.

Foto: Falcon

Z filmu Krotitelé duchů.

V Krotitelích duchů jste se znovu setkala se svou kamarádkou Melissou McCarthyovou. Bylo pro vás díky tomu natáčení snazší?

Ano. A hlavně se to hodilo pro naše postavy. Naše hrdinky se znají ze školy. Já se s Melissou znám taky dlouho, už asi patnáct let. Takže v komunikaci mezi sebou máme určité zkratky a díky nim je vše jednodušší. Můžeme se spolu bavit celý den o svých životech. Nicméně celá naše čtyřka krotitelek se během toho dlouhého natáčení hodně sblížila.

Jako recepčního vaše kvarteto přijme hloupého blondýna v podání Chrise Hemswortha. Jak ten zapadal do party? Lichotil vám?

Ano, on lichotí všemu. Komukoliv, s kým zrovna mluví, i čemukoliv, před čím zrovna stojí. Je neuvěřitelně vtipný a velmi sladký. Do natáčení hned skočil po hlavě. Scénu, kdy s ním děláme pohovor na práci recepčního, jsme točili jeho první den a všechny jsme u ní brečely smíchy.

Zatímco Chris Hemsworth se proslavil jako božský Thor, vy jste od začátku kariéry známá jako komička. Kdy vám došlo, že umíte lidi rozesmát?

Nevím. Neříkám si, že jsem v tom dobrá. Spíš se v tom pořád snažím zlepšovat. Smysl pro humor je velkou součástí naší osobnosti. Komedie se ale stále vyvíjí a vy se neustále snažíte najít si v ní svou cestu.

Pamatujete si, kdy jste se snažila publikum rozesmát a vůbec vám to nevyšlo?

Ano, takové momenty si pamatujete nejvíc. Naprosto fotograficky. Víte, kde přesně jste byli, co jste měli na sobě, kdo tam byl. Ale tím si prostě musíte projít. Selhání vás naučí víc než úspěchy.

Úspěchů jste nicméně už zažila také dost. Na co jste ve své kariéře nejvíc hrdá?

Mám radost, že pořád můžu tuhle práci dělat. Vybrat jen jednu věc je těžké.

Při natáčení Krotitelů jste se pustila i do mnoha kaskadérských kousků. Jaké to bylo?

Zábavné a náročné. Byly jsme natažené na drátech, někdy to bolelo. Ale měly jsme dobrý tým kaskadérů a chvíli jsme s ním trénovaly. Nečekala jsem, že si toho budeme moct tolik vyzkoušet samy. Bylo to vzrušující. Už když jsem četla scénář, ptala jsem se, jestli nás nechají nějaké ty kousky provést.

Je vaše verze Krotitelů strašidelnější?

To nemůžu porovnávat. Originál je prostě originál, ten nepřekonáte. Nicméně vizuální efekty jsou v našem filmu samozřejmě o dost jiné než před třiceti lety.

Věříte vy osobně v duchy?

Jistě. Věřím, že jsou různé energie a věci, které nedokážeme vysvětlit. Podle mě nikdo nemůže s jistotou říct, že něco takového určitě neexistuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám