Hlavní obsah

Nová DVD: Le Mans´66, Trabantem z Indie až domů, Maják a U Zlaté rukavice

Právo, Věra Míšková

Do prostředí automobilových závodníků zavede diváky Le Mans ´66. Závěrečná etapa výpravy Trabantem z Indie až domů uzavírá cestu kolem světa. Mysteriózní horor Maják provází pověst divácké podívané, osobité autorské vize i klaustrofobního dramatu. Tématem filmu U Zlaté rukavice je případ sériového vraha Fritze Honky.

Foto: Novinky

Nová DVD

Článek

Le Mans ´66

Strhující legendární příběh o tom, jak konstruktér aut Carroll Shelby a britský jezdec Ken Miles postaví pro automobilku Ford revoluční závodní auto Ford GT40, aby s ním mohli zvítězit nad Enzem Ferrarim v závodu 24 hodin Le Mans ve Francii roku 1966.

Le Mans ´66, USA 2019, životopisné drama, 153 min., režie: James Mangold, hrají: Christian Bale, Matt Damon, Caitriona Balfe, Jon Bernthal a další.

Obal DVD

Trabantem z Indie až domů

Výprava tentokrát vyrazí z nejjižnějšího cípu Indie přes Nepál do Himálaje, kde se pokusí překonat výškový rekord dvoutaktního auta a vyjet do výšky přes pět kilometrů nad mořem. Dál nejistým Pákistánem přes ostře sledovanou Čínu až do Samarkandu, nejvýchodnějšího bodu první cesty, a pak ve svých stopách po jedenácti letech od první výpravy zpátky domů.

Trabantem z Indie až domů, Česko 2019, 6 h 39 min. (14x 28–35 min.), dokument, režie: Dan Přibáň, Dan Přibáň, Vojtěch Duchoslav, Zdeněk Krátký, Lukáš Venclík, Jan Setvín a další.

Obal DVD

Maják

Robert Pattinson a Willem Dafoe hrají strážce titulního majáku ve vyprávění zasazeném na konec devatenáctého století. Soužití větrem a lety ošlehaného, i notně vypitého námořníka a jeho nového nezkušeného asistenta se začne propadat do šílenství a paranoie, zatímco novic poodkrývá okolnosti záhadného osudu svého předchůdce.

Maják, USA/Kanada 2019, drama, 110 min., režie: Robert Eggers, hrají: Robert Pattinson, Willem Dafoe, Valeriia Karamanová

Obal DVD

U Zlaté rukavice

Případ šokoval v polovině sedmdesátých let celé Německo. Odpudivý a deformovaný opilec vraždí místní prostitutky. Jejich těla ukrývá do zdí podkrovního bytu, kde se smrad hnijícího masa snoubí s pachem staromládenectví a výpary řecké restaurace z přízemí. Film testuje diváckou odolnost a podvrací kult vytvořený kolem sériových vražd.

U Zlaté rukavice, Německo 2019, drama/horor, 110 min., režie: Fatih Akin, hrají: Jonas Dassler, Philipp Baltus, Dirk Böhling, Uwe Rohde, Margarete Tieselová a další

Obal DVD

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám