Hlavní obsah

Nová DVD: Chlapectví, Seriózní muž, Dárce a Letadla 2: Hasiči a záchranáři

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během dvanácti let natáčení se stejnými herci vznikal film Chlapectví, strhující příběh o dospívání. V šedesátých letech minulého století se odehrává děj filmu bratrů Coenových Seriózní muž. Jeff Bridges hraje hlavní roli ve sci-fi dramatu Dárce. Pokračování animovaného filmu Letadla má podtitul Hasiči a záchranáři.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 1. týden

Článek

Chlapectví

Nová DVD

Ethan Hawke a Patricia Arquetteová vévodí hvězdnému obsazení snímku v rolích rodičů Masona, který na plátně roste doslova před očima. Snímek úplně novým způsobem zkoumá strasti dětství a nabízí písničkové hity včetně Yellow skupiny Coldplay a Deep Blue od Arcade Fire. Chlapectví je zároveň nostalgickou vzpomínkou na doby nedávné a zároveň ódou na dospívání a rodičovství.

Chlapectví, USA 2014, drama, 159 min., režie: Richard Linklater, hrají: Ethan Hawke, Patricia Arquetteová, Ellar Coltrane a další.

Seriózní muž

Nová DVD

Larry Gopnik, profesor fyziky na klidné univerzitě na Středozápadě USA, se právě dozvěděl, že ho jeho žena Judith opouští, protože se zamilovala do jiného muže. V bytě s nimi bydlí jeho věčně nezaměstnaný bratr Arthur, syn Danny je neustále v potížích a dcera Sarah mu krade peníze a spoří na plastickou operaci…Larry se vydá s prosbou o pomoc za třemi různými rabíny, aby mu pomohli stát se lepším člověkem. Seriózním mužem.

Seriózní muž, USA/ VB/ Francie 2009, drama, 106 min., režie: Ethan a Joel Coenovi, hrají: Michael Stuhlbarg, Richard Kind, Fred Melamed, Sari Lennicková a další.

Dárce

Nová DVD

Jonas vyrůstá v idylickém světě, kde existuje pouze štěstí. Lidé neznají utrpení, války, násilí, strach ani bolest. Základem světa je jednotvárnost: stejné domovy, stejné oblečení, stejné rodiny. Na okraji společenství žije jediný držitel a strážce všech pravdivých vzpomínek lidstva – Dárce. Jeho prostřednictvím Jonas získává to, co nikdo jiný nesmí vědět – pravdu o skutečném životě a zkušenosti předchozích generací.

Dárce, USA 2014, sci-fi/drama, 93 min., režie: Phillip Noyce, hrají: Jeff Bridges, Brenton Thwaites, Alexander Skarsgård, Taylor Swift, Meryl Streepová a další.

Letadla 2: Hasiči a záchranáři

Nová DVD

Příběh plný dobrodružství a akce představí partu elitních hasičských letadel, která jsou oddanými ochránci historického národního parku Piston Peak. Když proslulý letecký závodník Prášek zjistí, že už musí se závoděním skončit, zařadí nižší rychlost a pouští se do světa leteckého boje s požáry.

Letadla 2: Hasiči a záchranáři, USA 2014, animovaný, 83 min., Režie: Robert Gannaway, v českém znění: Kryštof Hádek, Jaromír Meduna, Hana Vagnerová, Martin Stránský, Otakar Brousek ml. a další

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám