Hlavní obsah

Nova chystá seriál Ordinace v růžové zahradě

Právo, Eva Zajíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Jako manželé Kamila a Pavel se objeví na podzim v seriálu Novy životní partneři Linda Rybová a David Prachař. Ona bude zdravotní sestrou a on hodným, ale nespolehlivým mužem v seriálu Ordinace v růžové zahradě. Nova ho bude vysílat od podzimu do Vánoc dvakrát týdně večer v hlavním vysílacím čase.

Článek

"Kvůli seriálu bude složitější nějak zorganizovat život rodinný a pracovní, ale má to i výhodu. Když se nepotkáme doma, tak se to podaří třeba při natáčení," řekla Rybová. S Prachařem se znají jako divadelní herci z jeviště, ale v televizi spolu zatím nehráli.

Kromě nich se v seriálu objeví jako lékařka Daniela Šinkorová, kterou diváci v podobné roli viděli už ve veřejnoprávní Nemocnici na kraji města po dvaceti letech, anebo rovněž jako lékař Roman Zach, fotograf ze seriálu Novy Redakce.

Seriál pro ženy

Nova směřuje svůj nový titul hlavně k ženskému publiku, které má seriály v oblibě, a tak si jako prostředí zvolila gynekologickou ordinaci. A proč? Podle tvůrčího týmu jednak proto, že je to místo, na nějž si zatím nikdo z tuzemských scenáristů netroufl, ale hlavně je to prostředí výrazně emocionální. "Plné nadějí, zázraků i životních zklamání," říká šéfredaktorka hrané tvorby Šárka Baborovská. Ale rozhodně prý to nebude seriál jen pro ženy: scenáristka Lucie Konečná píše role sympatických mužských postav, k nimž bude kromě věčného chlapce Zacha patřit třeba lékař-penzista Ladislava Potměšila.

"Na roli jsem dobře připraven, protože sestra je lékařka. A kromě toho jsem nedávno podstoupil jednu operaci," podotkl herec.

Zatím 34 díly

Scenáristka Lucie Konečná zatím napsala 34 díly, které by se měly začít natáčet 11. července, ale je připravena i na případné pokračování. Zatím má zkušenosti s dvěma televizními filmy a zejména s živými přenosy pořadu Noc s Andělem, pro nějž už napsala 120 samostatných dílů a čtyři silvestrovské přenosy.

"Je schopna tvořit velmi rychle a kromě toho umí psát živé dialogy," chválí ji dramaturgyně Magdalena Turnovská. Konečná přiznala, že se zprvu seriálu obávala, protože na jeden díl dostala osm dní. "Bylo to na mě moc rychlé, ale teď už to mám hotové za tři dny a pak nemám pět dní co dělat," zasmála se.

Strach ze svého prvního seriálu nemá ani režisér Ján Sebechlebský. "Je to jen tréma. Uvidíme, jak to půjde," řekl devětatřicetiletý režisér, který se v posledních letech věnoval hlavně dokumentům pro společnost Febio.

Na čas končí Milionář a Zlatíčka

Protože Nova od podzimu nabídne hodně novinek, na čas vypustí z programu některé zábavné pořady jako Zlatíčka a soutěž Chcete být milionářem. "Je to opravdu jen pauza, po které se znovu vrátí do vysílání. Mají možnost se mezitím inovovat," řekl generální ředitel Novy Petr Dvořák.

Anketa

Sledujete české televizní seriály?
Ano, pravidelně a skoro všechny
22,3 %
Ano, pravidelně, ale jen některé
40,3 %
Ano, ale jen občas
21 %
Ne
16,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 233 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám