Hlavní obsah

Nová CD - Joss Stoneová, Kelly Rowlandová, The Pierces, tedy dámská jízda

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Především ženy se podepsaly pod výběr čtyř zajímavých alb, která vycházejí tento týden. Dobré je sledovat pěvecký i stylový vývoj etablovaných hvězd Joss Stoneové a Kelly Rowlandové. Sesterské duo The Pierces zase získalo k producentskému dohledu baskytaristu britských Coldplay.

Článek

Joss Stone: LP1

Deset písniček na pátém studiovém albu anglické zpěvačky a skladatelky Joss Stoneové nabízí nový souběh jejího základního soulového cítění, kterým se na minulých čtyřech počinech celosvětově prosadila, s rockem, jehož je na novince více než na zmíněných předešlých nahrávkách. Poté, co její minulá deska vyšla u společnosti EMI, založila si zpěvačka vlastní label, u něhož svou novinku vydala. Nahrávalo se v Nashvillu a Stoneové byl po ruce Dave Stewart, producent a bývalý člen kapely Eurythmics.

Stone’d Records

Kelly Rowland: Here I Am

Děvčata z bývalé ženské americké kapely Destiny’s Child se letos činí. Po povedeném albu 4 zpěvačky Beyoncé je novinka její bývalé kolegyně Kelly Rowlandové druhá z jejich „staré stáje“. Nepřináší však žádné velké překvapení. Kelly se na něm pohybuje ve vodách soulu a r’n’b a plní poctivě kolonky rozhlasových požadavků na moderní písničky s nadějí, že se některá prosadí ve větší míře než ty předešlé. Hiphopové pasáže na desce jsou zpestřující, nicméně celkově je nová kolekce Kelly Rowlandové stylově průměrná se zajímavými výjimkami v podobě písniček I’m Dat Chick a Turn It Up.

Universal Music

The Pierces: You & I

Newyorskou formaci The Pierces tvoří sestry Catherine a Alison Pierceovy. Novinka je již jejich čtvrtým albem, vždyť na hudební scéně jsou od roku 2000. Jejich alternativní pop je inspirovaný hudbou sedmdesátých a osmdesátých let, zejména pak kapelami The Bungles nebo Fleetwood Mac. Kolekci produkovali Guy Berryman, baskytarista britské skupiny Coldplay, a Rik Simpson. Písničky na ní jsou jemné, zazpívané s nadhledem a mají slušný melodický potenciál, ve kterém není nejmenší stopa po vtíravosti.

Polydor Records

Wolf Gang: Suego Faults

Max McElligott je anglický muzikant, libující si v alternativní hudbě ovlivněné jazzem a vážnou muzikou. Jeho album Suego Faults je první, které vydává pod pseudonymem Wolf Gang. Jde na něm k vlivům rocku, tradičně jazzu, ovšem i etnické hudby, zejména té africké. Výsledkem je zajímavý mix, který stojí za to vnímat velice pozorně a případně mu dát šanci „ve druhém kole“. Produkce se ujal Američan Dave Fridmann, jenž se v minulosti zabýval projekty Weezer, MGMT nebo Flaming Lips a pravděpodobně stojí za rockovějším drajvem nahrávky. Deska je lahůdkou pro hudební fajnšmekry.

Atlantic Records

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám