Hlavní obsah

Nová CD - Amos Lee, Bruno Mars i FDK

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudební novinky tento týden obohatí nová deska amerického písničkáře Amose Leeho Mission Bell. Dále debutové album, které sklízí jedno ocenění za druhým vydal Bruno Mars a nazval ho Doo-Wops & Hooligans!, pražská parta FDK s deskou Earthlinked zase sklízí pochvaly na tvrdé straně hudebního spektra.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová CD

Článek

Amos Lee: Mission Bell

Americký písničkář Amos Lee ve své hudbě kombinuje žánry jako folk, soul a jazz. Jeho styl se asi líbí kolegům, protože seznam hvězd, kterým dělal předskokana je úctyhodný: od Boba Dylana, přes Elvise Costella, až k Norah Jonesové, či Paul Simonovi.

Čtvrté studiové album nese název Mission Bell. Nahrál ho spolu s významnou country kapelou Calexico, jejíž člen Joey Burns ji i produkoval. S dalších hostů jmenujme Willieho Nelsona, či Lucindu Williamsovou.

EMI

Bruno Mars: Doo-Wops & Hooligans!

Bruno Mars je znám hlavně jako člen autorsko-producentského týmu The Smeezingtones, kteří napsali a produkovali řadu hitů pro umělce typu Sugababes, Brandy, Justina Biebera, Kid Cudiho a další. To vše ale byla příprava na jeho debutové album, které vychází pod názvem Doo-Wops & Hooligans!.

Deska, která v USA vyšla již začátkem října, obsahuje dvanáct písní, které převážně pocházejí z produkce Smeezingtones. Za song Just The Way You Are, který najdete i na debutové novince, byl nominován na Grammy v kategorii objev roku a nejlepší mužský popový výkon, mimo to je nominován v dalších pět kategoriích.

Supraphon/Warner Music

FDK: Earthlinked

Pražská kapela FDK, která se charakterizuje jako „atmospheric post hard core“ vydává po čtyřech měsících odkladů nové CD Earthlinked. Srovnávání FDK s kapelami jako Isis nebo Neurosis není úplně mimo mísu. FDK jsou totiž jednou z mála tvrdých českých kapel schopných ve svém žánru čelit mezinárodní konkurenci.

„Zatímco z postrockových ploch nového alba Earthlinked vyvěrá vzletnost, hardcorový základ mu dodává drsný nádech. Podstatná přitom zůstává sugestivnost masivních zvukových stěn, v nichž hrají prim kytarové plochy tvořené nejen tvrdými riffy, ale též subtilními linkami, které představují životodárné žíly v hrubé hardcorové tkáni.“

X Production

Diddy & Dirty Money: Last Train To Paris

Americký rapper a velký elegán Diddy se vrací s novým projektem, do kterého přizval i dvě krásné dámy - Dawn Richardovou a Kalennu Harperovou. Tato trojice vydala v Americe na sklonku minulého roku album Last Train To Paris, které se nyní dostává i k nám.

Dámy v projektu Diddy-Dirty Money ale nejsou žádné křoví, obě jsou totiž nejen výtečné zpěvačky, ale na desce se prosadily i jako skladatelky a textařky. Jako první singl se v rádiích představí Coming Home. Ve skladbě uslyšíme i hlas úžasné zpěvačky Skylar Greyové, která píseň navíc i složila.

Universal Music

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám