Hlavní obsah

Nová alba: Red Hot Chili Peppers, Rick Astley nebo Anohni

Novinky, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší událostí tohoto týdne je nové album americké skupiny Red Hot Chili Peppers. Názory na ně se různí, proto bude třeba si je poslechnout a posoudit nezávisle na nich. Přichází ale i novinka Ricka Astleyho či zpěvačky Barbory Mochowé.

Článek

Red Hot Chili Peppers : Getaway

Foto: Warner Music

Novinka americké skupiny Red Hot Chili Peppers vyšla v pátek. Autorsky se na ní podílel i Elton John, a sice v písni Sick Love. Kolekce přináší 13 písní, o její produkci se postaral Danger Mouse, o mix pak Nigel Godrich. Na první poslech znějí nové skladby slibně. První polovina alba je více popovější a kromě singlu Dark Necessities a titulní skladby se zdají být potencionálními hity skladby The Longest Wave, Goodbye Angels nebo Sick Love.

Rick Astley: 50

Foto: Warner Music

Osmé studiové album britského zpěváka a skladatele Ricka Astleyho přináší písničky, které si sám napsal i otextoval. Nesou se v duchu popu, koketují ve svém stylu se zvukem osmdesátých let a jsou vcelku příjemné na poslech.

Barbora Mochowa: Waiting for the White Raven

Foto: Foto 100 promotion

Waiting for the White Raven představuje Češku Barboru Mochowou jako sólovou interpretku se silným autorským materiálem. Pro spolupráci si přizvala textařky Alici Bauer a Terezu Frantovou a smyčcové kvarteto Kvintesence Quartet. Smyčcové aranžmá Františka Krtičky a Martina Brunnera podtrhuje sadpopové vyznění alba.

Rival Sons: Hollow Bones

Foto: Mystic Production

Kalifornská rocková skupina Rival Sons vydává své v pořadí páté album. Její hudební řeč se postupně prohlubuje, jsou v ní ale nadále jako nosné pilíře patrné rock, hard rock a bluesová hudba. Je to velmi dobrá nahrávka.

ANOHNI: Hopelessness

Foto: Rough Trade

Hopelessness je album zpěvačky Antony Hegarty, první vydané pod pseudonymem Anohni. Na desce se snoubí elektronická muzika s alternativním přístupem k ní. Rozhodně jde ale o osobitou nahrávku. Anohni vystoupí na letošních Colours of Ostrava.

Reklama

Výběr článků

Načítám