Hlavní obsah

Nová alba: Queens of the Stone Age, Nothing but Thieves, Dáša Ubrová i Tublatanka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těsně před prázdninami stihly své nové kolekce vydat kapely Queens of the Stone Age i Nothing but Thieves. Obě nabízejí velmi zajímavý materiál, který stojí za vyslechnutí. Dáša Ubrová si na svou novou desku pozvala řadu skvělých hudebních hostů a Tublatanka se připomíná vinylovou reedici svého debutu z osmdesátých let.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Queens of the Stone Age: In Times New Roman

V pořadí osmé studiové album americké stonerrockové kapely Queens of the Stone Age je syrové a drsné, přitom aranžérsky i zvukově vytříbené a velmi upřímné. Je v něm příběh Joshe Hommea, zpěváka a kytaristy skupiny, posledních let. Na rockovém půdorysu představuje jeho měnící se pohled na svět, novou pokoru i pochopení.

Foto: Matador

Obal alba

Nothing but Thieves: Dead Club City

Dead Club City je čtvrté studiové album britské alternativní rockové kapely Nothing but Thieves. Příběh kolekce je tvořen různými postavami a jejich zážitky z města a jeho nespecifikovaného okolí. Patrné jsou také nové zvukové prvky, s nimiž skupina pracovala.

Foto: Sony Music

Obal alba

Dáša Ubrová: Jedenáct splněných přání

Po pěti letech vychází druhé autorské album jazzové hudebnice Dáši Ubrové nazvané Jedenáct splněných přání. Je žánrově ucelenější, muzikantsky a generačně propojující. Podílela se na něm rovněž řada zajímavých hudebních hostů.

Foto: Indies Happy Trails

Obal alba

Tublatanka: Tublatanka

Vydavatelství Opus vydá postupně v rámci své vinylové edice všechna řadová alba slovenské rockové skupiny Tublatanka v obnovených reedicích. Její debutová kolekce vyšla už v roce 1985. Dvě další, Skúsime to cez vesmír a Žeravé znamenie osudu, vyjdou 14. července 2023.

Foto: Warner Music

Obal alba

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám