Hlavní obsah

Nová alba: Poetika, Stereophonics, Dolly Parton, Marillion a další

Pestrá hudební směsice se dostala v posledních dnech na hudební trh. Českou scénu reprezentuje Poetika, slovenskou melodičtí alternativci Korben Dallas, zahraniční třeba velšští Stereophonics, americká countryová hvězda Dolly Parton či letití britští Marillion.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Poetika: Identity

Druhé album české kapely Poetika je poskládané jako průběh života. V textech a ve sledu písní říká, že i když jsme každý jedinečný, všichni jsme ve výsledku stejní a identity jsou pouze drobné nuance, které z nás ve spektru společnosti tvoří originály. Hosty desky jsou Katarína Knechtová, Mirai a John Wolfhooker.

Foto: Universal Music

Nové album

Stereophonics: Oochya!

Před časem se členové velšské kapely Sterephonic podívali do svého archivu a zjistili, že je v něm řada nevydaných písní. Některé z nich se staly základem nového alba. K nim přibyly čerstvé rockové skladby. Je to již dvanáctá studiová deska kapely.

Foto: Ignition

Nové album

Dolly Parton: Run, Rose, Run

Run, Rose, Run je čtyřicáté osmé studiové album americké countryové zpěvačky a skladatelky Dolly Parton. Produkovala ho společně s Richardem Dennisonem a Tomem Rutledgem. Jde o doprovodné album ke stejnojmennému románu, který napsali zpěvačka a James Patterson.

Foto: Butterfly

Nové album

Korben Dallas: Deti rýb

V pořadí sedmá studiová deska bratislavské skupiny Korben Dallas vychází tři roky po předcházející Bazén a dva roky po EP Konečně s Anetou Langerovou. Nabízí devět písní, hudebně hravých a pestrých. Podobné je to s texty.

Foto: Slnko Records

Nové album

Marillion: An Hour Before It’s Dark

Práce na desce An Hour Before It’s Dark odstartovaly na začátku roku 2020, když se covid-19 začal prosazovat. Pokračovaly, když ve světě za zdmi studia začaly stoupat nejistota, úzkost a úmrtnost. Tyto globální události měly vliv na hudbu, kterou britští rockeři Marillion dělali. Koneckonců, jejich předešlé album FEAR (2016) bylo tematicky ovlivněno brexitem.

Foto: earMusic

Nové album

Sabaton: The War To End All Wars

Novinka švédské metalové kapely Sabaton je pokračování desky The Great War z roku 2019. Zaměřuje se na události první světové války, jimiž byly vánoční příměří, Versailleská smlouva, důležité bitvy a podobně.

Foto: Nuclear Blast

Nové album

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám