Hlavní obsah

Nová alba: Mumford & Sons, Ciara i Karel Kryl

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mumford & Sons a jejich novinka, to byl největší otazník tohoto týdne. Nyní, když už je deska na trhu, se potvrdilo, že se tato kapela skutečně více přiklonila k rockovému vyznění, jak se spekulovalo a ona sama napovídala. Dále je už víceméně klid: reedice slavné kolekce Karla Kryla nahrávku nezměnila, Ciara je pořád zpěvačka z oblasti r’n’b a deathmetaloví Unleashed dělají nadále dobře svou práci.

Článek

Mumford & Sons: Wilder Mind

Foto: Universal Music

Nová alba

Třetí studiové album britské skupiny produkoval James Ford, jenž spolupracuje i s Arctic Monkeys, Haim či Florence and the Machine. Kapela se na něm zásadně proměnila. Začala ve své hudbě používat elektrické nástroje, zejména kytary. Její vyznění to výrazně zagresivnilo.

Karel Kryl: Bratříčku, zavírej vrátka

Foto: Supraphon

Nová alba

Jedno z nejdůležitějších alb v historii české hudby vychází v reedici. Kolekce nabízí komplet všech textů a kromě CD a digitálních formátů si ji fanoušci mohou pořídit také jako limitovanou edici v podobě luxusní stoosmdesátigramové LP desky. Její obal navíc věrně kopíruje původní vydání z roku 1969.

Unleashed: Dawn of the Nine

Foto: Mystic Production

Nová alba

Dvanácté album švédské legendy deathmetalové scény nabízí říznou a nekompromisní hudbu věrnou žánru, ve kterém se kapela pochybuje. Kolekci produkoval kytarista kapely Fredrik Folkare.

Ciara: Jackie

Foto: Sony Music

Nová alba

V duchu r’n’b se nese nové album americké zpěvačky, která si říká Ciara. Na kolekci je jedenáct písniček a mezi hosty, kteří je pomáhali zrealizovat, jsou například Pitbull, Missy Elliott, Joe Jonas nebo T.I.

My Morning Jacket: The Waterfall

Foto: ATO Records

Nová alba

Americká indierocková kapela My Morning Jacket se těší skvělé pověsti. Potvrdila to i na svém novém počinu, na kterém je vícero stylových vlivů, povětšinou však z různých rockových oblastí. Kapela přináší velmi emotivní skladby.

Other Lives: Rituals

Foto: PIAS

Nová alba

Americká folková kapela Othe Lives existuje jedenáct let a na novém albu přináší osobitý pohled na folk. Jde o procítěné a dobře zahrané písničky, pro které jsou důležité texty a pocit, jenž nese hudební složka.

Korpiklaani: Noita

Foto: Nuclear Blast

Nová alba

Tato finská skupina mísí zajímavě metal a folkové prvky. Její výraz je obvykle seversky chladný, současně nepostrádá osobitost. Kapela je v Evropě velice oblíbená a bývá ozdobou především letních festivalů.

Torres: Sprinter

Foto: Partisan Records

Nová alba

Třetí album americké zpěvačky Torres, která se narodila jako Mackenzie Scottová, se hudebně pohybuje v oblasti folku a indie rocku. Její výpověď na albu je upřímná, syrová a současně snadno zranitelná.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám