Hlavní obsah

Nová alba: Gregory Porter, Traktor nebo Tremonti

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden přináší řadu desek, které je dobré nepřehlédnout. Jazzman Gregory Porter je jistota, moravská kapela Traktor vlastně také. Tremonti přitahují vkusným rockem a třeba Rufus Wainwright zase tím, jak nápaditě pracoval s tématy od Shakespeara.

Článek

Gregory Porter: Take Me To The Alley

Foto: Universal Music

Nová alba

Americký jazzový zpěvák a skladatel Gregory Porter vydává album, na které mimo jiné najdeme i jazzovou úpravu hitu Holding On, známého z repertoáru dua Disclosure. Ti si Portera pozvali do studia při natáčení svého alba Caracal. O celou produkci Porterovy desky se postaral jazzman Kamau Kenyatta.

Traktor: Artefuckt

Foto: BMS

Nová alba

Moravská rocková kapela s tvrdým hardrockovým zvukem a značnou tuzemskou popularitou vydává nové album. Traktor, existující již patnáct let, předvádí vyspělý rock s velmi slušným zvukem a melodickými písněmi.

Tremonti: Dust

Foto: Sony Music

Nová alba

Bývalý kytarista populární americké formace Creed Mark Tremonti stojí v čele poctivé rockové formace, která před svým evropským turné vydává nápadité a sofistikované album. 28. května se představí v pražském MeetFactory.

Eddie Stoilow: Jupiter

Foto: Warner Music

Nová alba

Čtvrté album pražské kapely Eddie Stoilow, která si tentokrát s hudebním zařazením nedělá hlavu. Na nové desce se nechala ovlivnit různými styly a výsledkem je kolekce, která je příjemná na poslech a hudebně překvapuje.

Rufus Wainwright: Take All My Loves, 9 Shakespeare Sonnets

Foto: Universal Music

Nová alba

Na novém albu americko-kanadského zpěváka Rufuse Wainwrighta je devět adaptací Shakespearových sonetů. Zpěvák si do studia navíc pozval řadu zajímavých hostů. Kolekce vyšla u příležitosti čtyřstého výročí Shakespearovy smrti.

L’aupaire: Flowers

Foto: Universal Music

Nová alba

Německý skladatel a multiinstrumentalista, který si říká L’aupaire, nabízí album, na kterém se zaměřil především na hudbu, její možnosti, barevnost i vzdušnost. Je to kolekce, na které se prolíná několik stylů. Skladby jsou ve výsledku velmi zajímavé a pestré.

We On The Moon: Home

Foto: WOTM

Nová alba

Brněnská rocková formace We On The Moon nahrála své nové album ve Velké Británii a patrné je to především na zvuku. Skladby jsou nápadité a charakteristická je jejich přímočará melodičnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám