Hlavní obsah

Nohavica zazpívá ve Strážnici

Novinky, Vladimír Říha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STRÁŽNICE

Jaromír Nohavica bude hlavní hvězdou pátečního koncertu čtvrtého ročníku folkového festivalu Slunce ve Strážnici, který se uskuteční 11. a 12. července místním v zámeckém parku. Páteční koncert začíná od 18 hod v zámeckém amfiteátru.

Foto: Jiří Laštůvka

Na minirampě lze trénovat mnoho druhů kolečkových sportů.

Článek

"Proběhne zcela v Nohavicově dramaturgii a za jeho moderování. Bude ve znamení tahacích harmonik, akordeonů a heligonek. V takzvaném  Tahacím večeru účinkují i Kukulín, Zuzana Navarová, Irish Dew, Radek Pobořil z Čechomoru a další," řekl ředitel festivalu a jeho hlavní dramaturg Pavel Kopřiva.

V sobotu od 14 hodin zahrají kapely z Mohelnického dostavníku (festival u Olomouce), které o dvě hodiny později vystřídají bigbítové kapely. Na hlavním večerním koncertě se od 19 hodin se objeví Fleret, Samson a jeho parta, Hop Trop, Pavel Bobek, Slávek Janoušek a hosté ze zahraničí. Ze Slovenska přijede Alan Mikušek a z Kanady Luba Dvorak a The Big Rig Sweeties. Finále obstará skupina Žlutý pes.

Kopřiva upozornil také na programy na dalších dvou scénách - bude se hrát ještě na Ostrůvku, kde vystoupí i dětské kapely a večer se tam uskuteční tancovačky. V letním kině se bude zase promítat - vždy o půlnoci po skončení hlavního programu diváci uvidí Rok ďábla a Baladu pro banditu.

Vstupenky na festival stojí v předprodeji po 200 Kč, permanentka na oba dny 350 Kč. Na místě bude vše dražší (240, 430). Ubytování i stravování návštěvníků je zajištěno.

Reklama

Související články

Kde hledat na internetu hudební festivaly

První letní den je v Evropě již více než dvacet let slaven mimo jiné jako Svátek hudby. Tento den tak pomyslně odstartuje přehlídku letních hudebních...

Výběr článků

Načítám