Hlavní obsah

Nicole Kidmanová jako drsňačka

– Cannes
Právo, Věra Míšková

Od časných ranních hodin, dlouho před koncem novinářské projekce filmu Paperboy režiséra Lee Danielse, stál ve čtvrtek kordon fotografů a televizních štábů před vstupem na terasu festivalového paláce, kde se fotí hvězdy.

Foto: ČTK/AP

Oskarová herečka Nicole Kidmanová pózuje fotografům na 65. ročníku v Cannes před uvedením svého filmu The Paperboy.

Článek

Nikdo nechtěl samozřejmě propásnout tým, v němž Nicole Kidmanová vévodí Matthewovi McConnaugheymu, Zacu Efronovi a Johnu Cusackovi. Zvědavost byla o to větší, že ve filmu, jehož scénář se původně dost dlouho válel na stole nejslavnějšího španělského režiséra Pedra Almodóvara, hraje Kidmanová všechno, jen ne dámu.

Děj se odehrává v roce 1969 na jižní Floridě, kam přijíždějí dva novináři pátrat po podivných okolnostech vyšetřování vraždy zdejšího šerifa.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Nicole Kidmanová přijela reprezentovat film Paperboy.

A hrát v tomto příběhu o hledání pravdy, temných vášních a zničujícím poblouznění dryáčnickou a vulgárně smyslnou Charlottu bylo pro herečku do značné míry novou výzvou. Zhostila se jí opět na výbornou.

V pátek snímek Tambylles Michala Hogenauera z pražské FAMU

„Bylo nutné, abych se s postavou Charlotty maximálně ztotožnila. Má práce spočívá v tom, že nechám úplně stranou své vlastní pocity. Mám ráda kontrasty a různorodost, ráda předvádím svoji představivost – to je ostatně to, co mě k herectví kdysi přivedlo,“ řekla k tomu v Cannes Kidmanová.

Foto: Věra Míšková, Právo

Redaktorce Práva se podařilo zachytit mužskou část hlavní poroty, když si šla zahrát na místní hřiště pétanque. S velkým zápalem se v něm utkali Nanni Moretti, Ewan McGregor a také šedesátiletý módní návrhář Jean-Paul Gaultier. Na snímku McGregor.

Foto: Věra Míšková, Cannes, Právo

Módní návrhář Jean-Paul Gaultier v zápalu hry

V hlavní soutěži čeká diváky ještě ruský film V mlze, který se odehrává na frontě 2. světové války v roce 1942, a který předchází pověst velmi sugestivně natočeného snímku. A také ještě přijde Cosmopolis „šíleného“ Davida Cronenberga.

V soutěži studentských filmů se v pátek představí v závěrečném pásmu filmů také snímek Tambylles Michala Hogenauera z pražské FAMU, který je příběhem mladého delikventa, jenž hledá po propuštění z vězení jen těžko cestu zpátky do normálního života.

Reklama

Související témata:

Související články

V Cannes řešili obvinění poroty ze sexismu

Porota mezinárodního filmového festivalu v Cannes odmítla obvinění, že by diskriminovala ženy. Objevila se totiž stížnost, že všech 22 filmů v hlavní soutěži...

Festival v Cannes zdobí narozeninové dorty

Začátek 65. ročníku canneského festivalu dal najevo, že své půlkulaté narozeniny bere vážně, a navíc připomíná vedle vlastního jubilea i několik dalších.

Výběr článků

Načítám