Hlavní obsah

Nicole Kidmanová bude hrát přeoperovaného transsexuála

SYDNEY

Australská herečka Nicole Kidmanová by se v novém filmu měla představit v nezvyklé roli - zahraje si roli prvního přeoperovaného transsexuála na světě. Snímek The Danish Girl (Dánská dívka) založený na skutečném příběhu má Kidmanová i produkovat a v roli její manželky se objeví Charlize Theronová.

Článek

Film bude vyprávět příběh dánských umělců Einara a Grety Wegenerových, kteří žili začátkem minulého století v Kodani. Ve 20. letech nabralo jejich manželství nečekaný zvrat, když Einar, kterého má hrát Kidmanová, pózoval své manželce Gretě (již zpodobní Theronová) jako model k malbě převlečený za ženu.

Jejich portréty si získaly značnou popularitu a Greta manžela povzbuzovala, aby v ženském přestrojování pokračoval. To, co začalo jako nevinná hra, ale přivedlo Einara k celkové metamorfóze a nakonec v roce 1931 i ke zlomové operaci, která šokovala svět a ohrozila jeho vztah s manželkou.

Režie snímku se má ujmout Anand Tucker, který v roce 2005 natočil film Jeden navíc. Scénář je adaptací stejnojmenného bestselleru Davida Ebershoffa z roku 2000, který napsal na základě skutečného příběhu Wegenerových.

Jak Kidmanová, tak Theronová získaly v uplynulých letech sošku Oscara za role lesbických žen - Kidmanová ve filmu Hodiny (2002) a Theronová za hlavní roli ve snímku Zrůda (2003).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám