Hlavní obsah

Nick Cave přišel o syna, už druhého

Ve věku 31 let zemřel Jethro Lazenby, nejstarší syn australského zpěváka Nicka Cavea. Jethro se živil jako herec a model, uvedl list The Guardian.

Foto: Reuters

Syn zpěváka Nicka Cavea, herec Jethro Lazenby

Článek

„S velkým zármutkem mohu potvrdit, že můj syn Jethro zemřel. Byli bychom v tuto chvíli vděční za respektování soukromí rodiny,“ potvrdil Nick Cave.

Jethro Lazenby se narodil v australském Melbourne v roce 1991. O tom, že je Cave jeho otcem, se dozvěděl až ve věku osmi let. „Bylo to těžké období, ale nakonec to dopadlo skvěle,“ řekl Nick v rozhovoru v roce 2008.

„K mé lítosti jsem v prvních letech neměl s Jethrem moc kontaktů, ale nyní s ním mám skvělý vztah,“ dodal. Jethro v rozhovoru v roce 2012 prohlásil: „Nebylo to tak skvělé s mým otcem, být v jeho stínu.“

Foto: ČTK/Šulová Kateřina

Zpěvák Nick Cave

Mladík letos skončil na čas za mřížemi, poté co napadl svou matku Beai Lazenbyovou. Propuštěn byl 5. května.

Soud mladému muži, kterému byla diagnostikována schizofrenie, nařídil léčbu závislosti na návykových látkách a na dva roky mu zakázal kontakt s matkou.

Jethro je už druhým ze čtyř synů čtyřiašedesátiletého rockového hudebníka, který předčasně zemřel. Před sedmi lety zahynul tehdy 15letý Arthur, když po požití LSD spadl z útesu v anglickém Brightonu.

Reklama

Výběr článků

Načítám