Hlavní obsah

Nezničitelný americký funker Maceo Parker se vrací do Prahy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vystupuje půl století po celém světě, pracoval i s Jamesem Brownem a hraje nekompromisní energický funk - 6. dubna bude Maceo Parker opět v Praze v Divadle Archa.

Foto: mestanska-beseda.cz

Maceo Parker

Článek

Maceo Parker je žijící ikona americké scény, v šedesátých letech vstoupil do kapely Jamese Browna a poté si zahrál s Georgem Clintonem, Red Hot Chili Peppers, Princem a s mnoha dalšími.

Dnes má vlastní elitní kapelu. Od devadesátých let zajíždí jeden z nejlepších saxofonistů světa pravidelně také do České republiky a jeho koncerty jsou pověstné výbušnou energií a improvizacemi.

Parker oslaví před pražským koncertem už 77. narozeniny. Má na kontě mimo jiné sólová alba jako Roots Revisited, Mo’ Roots, Life on Planet Groove a School’s In, kde se vyžívá ve svých neklidných saxofonových sólech na pozadí tanečních rytmů. Loni k nim přidal ještě desku It’s All About Love.

Lenny Kravitz přijede 30. června do Prahy

Kultura

Vstupenky na koncert Maceo Parkera v pražském Divadle Archa jsou k dispozici v předprodejních sítích GoOut a Ticketportal ke stání za 990 Kč.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám