Hlavní obsah

Neznámé obrazy Fridy Kahlo

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká událost čeká milovníky díla mexické malířky Fridy Kahlo (1907 - 1954), jejíž životní osudy zpopularizoval úspěšný film Frida se Salmou Hayekovou v hlavní roli. Vnučce malíře Diega Rivery, s nímž Kahlo žila, se podařilo vypátrat pět dosud zcela neznámých obrazů malířky. Společně s Ruth Alvarado Riverovou se na hledání podílela i restaurátorka Leticia Fernándezová.

Článek

O obrazech se vědělo z dokumentů, ale neznal se jejich současný majitel. Dokonce byly odborníky považovány za ztracené. Vzácná díla původně vlastnil řemeslník, který pro Fridu Kahlo a Diega Riveru vytvářel rámy. Obrazy by měly být slavnostně zveřejněny v květnu.

Ruth Alvarado Riverová současně našla i 283 dosud neuveřejněných dokumentů o osudech Fridy Kahlo, které by měly být podkladem pro nový životopis umělkyně, o jehož vydání má zájem několik předních nakladatelství.

V Česku vydalo před několika lety nakladatelství Labyrint Intimní autoportrét Fridy Kahlo a kniha se stala bestsellerem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám