Hlavní obsah

Neubauten zůstávají kultem, koncert je skoro vyprodaný

– PRAHA
Novinky,

V sobotu vystoupí v pražském divadle Archa legendární německá industriální skupina Einstürzende Neubauten. Přestože se do Prahy od roku 1991 pravidelně vrací a naposled tu hrála před třemi lety, je její koncert až na posledních pár vstupenek vyprodán.

Článek

Skupina Einstürzende Neubauten si udržuje u tuzemských posluchačů kultovní postavení, a to i přesto, že tito spoluzakladatelé industriálu v posledních letech svůj sound spíš zjemňovali, byť na zvuky kovů nezapomínali.

Kapela přitom stojí jednou nohou mimo oficiální scénu, zrušila smlouvu s vydavatelem a se soustředí hlavně na komunitu svých příznivců soustředěných kolem vlastní webové stránky www.neubauten.org. Právě zaregistrovaným nabízí možnost koupit si nahrávky, které jsou jinak neodstupné.

V Praze vystoupí skupina na turné k desce Alles wieder offen, které pokračuje v trendu desek Silence Is Sexy a Perpetuum Mobile. Kovové perkuse sice nechybí, ale převažují na něm písně s výraznými melodiemi, jaké se na klasických deskách typu 1/2mensch nebo Kollaps neobjevovaly.

Posun v pojetí ale umožnil skupině přežít, protože unikla nebezpečí stereotypu.

Reklama

Výběr článků

Načítám