Hlavní obsah

Netflix vyhodil poradce pro sexuální menšiny

Novinky, Stanislav Dvořák

Internetový gigant Netflix zaměstnal zhruba na 10 měsíců poradce pro záležitosti sexuálních menšin. Fran Tirado už ale u Netflixu nepracuje.

Foto: Profimedia.cz

Fran Tirado

Článek

Poradce pro „LGBTQ obsah“ potvrdil svůj odchod z nejznámější internetové televize světa koncem května, krátce po rozhovoru, který vyšel v deníku The New York Times. Tam Tirado popisoval, co má v Netflixu údajně na starosti.

Neoficiálně se hovoří o tom, že některá jeho tvrzení pobouřila vedení. Zdá se, že v rozhovoru přeháněl a přeceňoval svou pozici.

Mluvčí Netflixu jen potvrdil, že Tirado už tam nepracuje, ale nechtěl přiznat skutečné důvody. Samotný LGBTQ specialista také nechtěl nic komentovat.

DiCaprio a Scorsese natočí retro thriller o zrodu FBI

Film

V USA pracuje několik organizací, které neustále počítají, kolik gayů, leseb a transsexuálů je v televizních seriálech a filmech. Pravidelně vydávají své studie a hodnotí různé vysílatele podle zastoupení sexuálních menšin. Propagace sexuálních menšin však narazila ve světě komiksů. Viceprezident Marvelu David Gabriel v roce 2017 uvedl, že komiksy s homosexuálními hrdiny se neprodávají dobře. Čtenáři ohrnují nos nad diverzitou.

Reklama

Výběr článků

Načítám