Hlavní obsah

Nemocnice: otloukánek, rybí dabing a úžasné zastřihání ušima

Právo, Jaroslav Špulák

Televizní seriál Nemocnice na kraji města po 20 letech spěje k závěru. Předposlední díl Diagnóza ukázal, že bude šokovat až do poslední minuty. Měl by rozplést ještě několik vztahů, závazků i lží a hlavně vysvětlit, o co vlastně šlo.

Foto: Jan Vodrážka

Masopustní průvod ve Výrově a na Hadačce před místní hospodou v roce 2012.

Článek

Je potěšitelné, že se zdravotní sestře Monice podařilo konečně vyhrát nějaké peníze. Pár stovek jí bude vyplaceno za sex s mladým Blažejem, navíc se jí povedlo chytře ho vtáhnout do světa sázek. Ještě v loži jí nabídl, aby se vsadila o to, že ji vezme ke svým rodičům. Zřejmě k tomu dojde, Monika nemá přece důvod si myslet, že by si mladý lékař na nějakou tu kačku nepřišel rád. No a padesát procent zůstane jí.

S penězi má naopak utrum Bety Čeňková. Protože byla od začátku seriálu, řekněme, svéhlavá, nedonutila ji k návratu na operační sál ani sobecká věta podnikatele Hamouze: "Rád bych si tě vzal a žil s tebou, protože malá potřebuje klid a rovnováhu. Ale to já koneckonců taky." Skoro jako vyznání lásky podle Bible.

Nehoda otevře Bety oči

Naštěstí měla Bety drobnou autonehodu, při které si malá Pavlínka zlomila nohu. Byla to Štěstěna, která doktorce našeptala, aby při jízdě nezavírala zadní dveře, z nichž pak děvčátko vypadlo. Anebo Hamouz kdysi přikázal své "nadprůměrně inteligentní" dcerce, že je dobré se během dlouhé jízdy občas projít a ona v době srážky zrovna vycházela? Jinak by asi nemohla po takovém malém ťuknutí skončit mimo vůz.

Bitý Pěnkava

Otloukánek seriálu Vašek Pěnkava opět chyboval a dostal poněkolikáté přes hubu. Je nad slunce jasné, že obdržel nejvíce ran ze všech protagonistů a že jeho nejlepší rozhodnutí bylo nevycházet z domu. Vyzrála na něj ale psychiatrička Machovcová a nabízí se vysvětlení, zda neměla na jeho novém zmlácení osobní zájem. Snad si jej po nadměrném požití prášků spletla se sestrou Mášou, ke které utekl její manžel.

Mluvící ryby

On ale prchl za dabingem. Máša a MUDr. Machovec spolu totiž namluvili nesporně nejlepší scénu dílu: kamera snímala dvě oranžové rybičky v akváriu a propůjčený hlas Mášin věrný tzv. erotickému minimalismu náruživě opakoval:

"Ach, Míro... oach je, Míro... jééé ehf, Míro. Eh... Míro?"

"Promiň," na to Machovec.

"To nic. Mohl by si prosím tě zhasnout?" uzavřela Máša.

Moudrost dílu

Moudrost dílu pronesla MUDr. Králová, když nachytala bývalého ředitele Pekaře v umývárně na cigaretě: "Mladík nejste, ale mrtvola taky ne."

Takový kompliment měl svou příčinu: nečekaně jej záhy požádala, zda by nemohl její dceři Elišce nakukat, že je její otec. Když pak Pekař přežil další srdeční zástavu, souhlasil. Přiblížil se tak zástavě další a rozšířil klub podivných osob a osůbek v seriálu na jubilejních padesát.

Mimochodem, všimli jste si, jak krásně zastřihal starý Sova při mlčení se svým synem ušima? Byl to nejúžasnější herecký výkon dílu a možná i dne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám