Hlavní obsah

Nemocnice na kraji města 6.díl - Čistka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chalupův opravný článek vyvolá v nemocnici euforii. Blažej, plný optimismu, pozve Naďu Šulcovou, aby mu asistovala při operaci. Na ranní poradě mu ale Pěnkavová nasadí brouka do hlavy: kdo řekl novinářovi informace, z kterých vyšel? Musel to být někdo z oddělení. Blažej si nervozitu vylije při operaci na nezkušené Šulcové.

Foto: Jaroslav Beneš

Ilustrační foto

Článek

Chalupa se objeví v nemocnici a nabízí Blažejovi obchod: prozradí mu zdroj, když mu na oplátku řekně něco o privatizačním projektu. Blažej na to nepřistoupí, ale nechtěně tím potvrdí, že projekt existuje. Sestra Máša dojde k názoru, že s Chalupou mluvil Novosad. Blažej dostane vzápětí dva anonymy, které říkají totéž, usoudí, že je to pravda a Novosadovi to vyčte. Mladý doktor nemíní vyvracet jeho paranoidní podezření. Z nemocnice odchází, protože jeho partner odešel do jiného města.

Marta Pěnkavová náhodou zjistí, že Kamila je v jiném stavu. Matěj Kamile vyčte, že mu o dítěti neřekla a že je nemístně pyšná a namyšlená na svou kůži.

Machovec má noční službu, vezme při ní svou ženu na milost a přitom i odhalí, že potíže pana Vojíře pramení z váčku pod zubem.

Eliška, která hledá fotky z dětství pro Hynkovu rodinu, najde matčiny dopisy od nějakého Gregoryho. Začne se domnívat, že on je jejím otcem. Hynek zjistí, že Gregory je nynější universitní profesor Řehoř, kardiolog, který kdysi s Danou Královou skutečně něco měl.

Blažej přichází na večírek do Sovího hradu, kde mají být lidé, spojení s privatizačním projektem. Zjistí přitom, že nejdůležitějším úředníkem je Cvach, a okamžitě odejde.

Chalupův opravný článek vyvolá v nemocnici euforii. Blažejovi všichni gratulují, váží si ho, že se nedal, že se bránil. Blažej, plný optimismu, pozve Naďu Šulcovou, aby mu asistovala při operaci. Ale na ranní poradě ortopedie mu Marta Pěnkavová, tentokrát v roli vrchní, nasadí brouka do hlavy: kdo řekl novinářovi informace, z nichž vyšel a zkreslil je? Musel to být někdo z oddělení. Blažej velkoryse prohlásí, že jestli se chce někdo přiznat, má do vizity čas, a pak, že o tom už nebudou nikdy mluvit. Nikdo nepřijde. A v Blažejovi hlodá zlý červ pochyb. Nervozitu si nepěkně vylije při operaci na nezkušené Šulcové a dokáže tak, že vlastnosti, které mu Chalupa zveličeně přisoudil, někdy opravdu projevuje. Jistě ho i popíchl zastupující ředitel Verner: jsou tu lidé, kteří by Blažeje rádi viděli v penzi. Myslí tím Machovce, ale neřekne to, teď pro něj očištěný Blažej nabyl novou prestiž.

I Chalupa se objeví v nemocnici a nabízí Blažejovi obchod: řekne mu, kdo mu poskytl informace k článku, když mu na oplátku Blažej prozradí něco o privatizačním projektu. Blažej na to samozřejmě nepřistoupí, ale nešikovně potvrdí, že projekt skutečně existuje. Machovec vytuší, že jeho karta je zase nízká.

Sestra Máša dojde k názoru, že s Chalupou mluvil Novosad. Blažej dostane vzápětí na toto téma dva anonymy a zpanikaří. "Spočítá" si, že nikdo jiný než Novosad to být nemohl a Novosadovi to vyčte. Mladý doktor nakonec nemíní vyvracet nějaká Blažejova paranoidní podezření. Ale z nemocnice odchází, protože jeho partner odešel do jiného města a on bez něj nemůže žít. To Blažej nevěděl, že je Novosad gay? Novosada to nepřekvapuje, všímavý Blažej k lidem dvakrát není.

Marta Pěnkavová náhodou zjistí, že Kamila je v jiném stavu. Dítě na cestě ji vrátí samu sobě a přivede Kamilu zpátky do rodiny. Matěj Kamile vyčte, že mu o dítěti neřekla a že je nemístně pyšná a namyšlená na svou kůži.

Machovec má noční službu a vezme při ní svou ženu na milost. A ještě odhalí, že potíže pana Vojíře pramení z váčku pod zubem. Eliška, která hledá nějaké fotky z dětství pro Hynkovu matku, najde matčiny dopisy od nějakého Gregoryho, jejichž obsah si vyloží tak, že Gregory je jejím otcem. Hynek zjistí, že Gregory je nynější universitní profesor Řehoř, kardiolog, který kdysi v nemocnici skutečně pracoval a s Danou Královou skutečně něco měl.

Blažej se zúčastní večírku v Sovím hradu, kde mají být lidé, spojení s privatizačním projektem. Ale tam zjistí, že nejdůležitějším tuzemským úředníkem je Cvach, a okamžitě večírek opustí. Se Cvachem nikdy! Takže to, co původně ohrozit nechtěl, téměř zničil.

:. 7. díl přineseme v pondělí 1. prosince ve 20:00 hod

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám