Hlavní obsah

Nemocnice na kraji města 3.díl - Balvan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znechucený novinář hází špínu na primáře Blažeje. Ředitel nemocnice Pekař se po infarktu stává jejím pacientem. V následujícím článku se dočtete co se bude v nemocnici dít ve třetím díle. Podrobnosti o čtvrtém pokračování si můžete na Novinkách přečíst příští pondělí 10. listopadu po poledni.

Foto: Aleš Plevka

Škola Sebastiana Kneippa v Bad Bernecku

Článek
Balvan

Primář Blažej přijíždí ráno do nemocnice a před ní leží žulový kámen. Balvan. Blažej cítí napětí mezi kolegy a znervózní, Sovovi začnou pochybovat o tom, zda je pro ně vhodným obchodním partnerem. Syn Jan mu navrhne, aby novináře zažaloval a jako advokáta navrhne nevlastní sestru.

Matěj Pěnkava se nechtěně prozradí, že v noci zůstává ve městě. Otec na to přijde a Matěj se rozhodne Kamilu mu ukázat. Pěnkava trne, co jejímu romskému původu jednou řekne Marta. Ta mezitím vynadá pacientkám, kterým se romská sestra nelíbí a Kamila se jí přizná, že chodí s jejím synem. Marta ji vezme domů.

Pacientovi Vojířovi se přitíží

Starý pan Vojíř, kterého místo Blažeje operovala Čeňková, byl propuštěn, ale doma se mu přitíží. Syn si stěžuje, že otce neoperoval Blažej. Machovec upozorňuje, že Vojířův syn-advokát vyhrál mnoho sporů, v nichž zastupoval pacienty proti nemocnici.

Čeňková si marně láme hlavu, odkud se vzala v ráně infekce, když při operaci v ní nebyla. Její sousedka nezvládá své manželské a mateřské problémy, a tak Čeňková opět bez varování dostane na hlídání malého Míšu.

Machovcová intrikuje

Mladý lékař Hynek Klobouk asistuje Čeňkové při operaci a vyslechne při tom, jak jí Králová sděluje, že Eliška dostala horečku - z přemíry začínající lásky. Králová ovšem neví, o koho jde. Hynek pochopí, že se Eliška zamilovala do něj a pozve ji do kina.

Nemocného ředitele Pekaře zastoupí ambiciózní náměstek Verner. Doktorka Machovcová vymyslí, že ho budou učit s manželem bridž a časem dosáhnou toho, aby nabídl Machovcovi primariát. Machovcovi se intrika nezdá, zvlášť když přišla pozvánka na konkurz do cizí nemocnice, ale nakonec si dát od své ženy říct.

.: 4. díl Druhá rodina - zveřejníme v pondělí 10. 11. po poledni.

Anketa

Bude sledovat třetí díl Nemocnice na kraji města po 20 letech?
Ano
69,9 %
Ne
22,6 %
Ještě nevím
7,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 614 čtenářů.

Reklama

Související články

Ze seriálu o nemocnici se opět stal hit

Televiznímu seriálu Nemocnice na kraji města je skoro třicet let a televize ho vysílala už pětkrát. Přesto stačí, aby se znovu objevil na obrazovce, a vybere...

Pokračování Nemocnice se blíží

Na právě reprízované díly oblíbeného seriálu Nemocnice na kraji města už 20. října naváže třináctidílné pokračování, které před časem dokončil režisér Hynek...

Výběr článků

Načítám