Hlavní obsah

Náměstíčko vystřídá Josef a Ly

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divácky úspěšný seriál Náměstíčko, který v pondělí skončil, vystřídá příští týden premiéra dalšího sedmidílného seriálu České televize Josef a Ly. Je určen pro celou rodinu. Vypráví o přátelství desetiletého Josefa (František Bauma) a jeho stejně staré vietnamské spolužačky Ly (Nguyen Thi Anh Thu). Rodiče Josefa hrají Simona Stašová a Oldřich Kaiser.

Foto: Divadlo Zaseto

Pro repertoár Divadla Zaseto jsou charakteristické nekonvenční kusy, kterým nechybí leckdy až absurdní humor a pořádná dávka nadsázky.

Článek

Scenáristka Anna Vovsová vstoupila na tenkou půdu dvou odlišných kultur, které se sbližují prostřednictvím bezprostředních reakcí dětí. Autorka, stejně jako režisérka Zuzana Zemanová a zkušená dramaturgyně pořadů pro děti Jarmila Turnovská zdůrazňují, že jim šlo o natočení seriálu pozitivního.

"Seriál může někomu připadat jako pohádka, protože už jsme si, bohužel,zvykli chápat současnou rodinu jako rozvrácenou a tu, který funguje, za nenormální," poznamenává Turnovská. "My ale v seriálu trváme na možná staromódních životních hodnotách- slušnosti, toleranci a laskavosti, které se z dnešního světa vytrácejí," dodala Turnovská.

Reklama

Výběr článků

Načítám