Hlavní obsah

Nachystejte květináče! Trpaslicon je zpátky

Novinky, Taťána Marenčíková

Festival britského humoru zaměřený na seriál Červený trpaslík, sci-fi a fantasy odstartuje 11. března v prostorách Základní školy Květnového vítězství v Praze 4. Svátek milovníků typických syrových vtípků potrvá po celý víkend. A hlášky z kultovního seriálu vás na akci budou pronásledovat doslova na každém kroku, titulek článku nechť je pouhým začátkem.

Foto: Profimedia.cz

Kocour (Danny John-Jules), Lister (Craig Charles), Rimmer (Chris Barrie) a Kryton (Robert Llewellyn) v seriálu Červený trpaslík

Článek

Organizátoři slibují, že všechny neurózy a všichni osobní démoni návštěvníků do posledního ožijí a zhmotní se v tělocvičně zmíněné školy. Proč? Letošní ročník je totiž věnován dílu s názvem Psychoteror. Sportoviště poslouží jako hlavní sál a tamní program bude kompletně věnován linii „zmetka v červeném“. Vrcholem promítání bude beseda s českými dabéry seriálu.

Na své si přijdou také fanoušci humoristické fantasy Terryho Pratchetta. Beseda s jeho dvorním českým překladatelem Janem Kantůrkem se symbolicky uskuteční v den prvního výročí smrti duchovního otce Úžasné Zeměplochy.

Foto: Profimedia.cz

Hoši z trpaslíka v roce 2012

Sekce Britcom plus je věnována dalším sitkomům jako Black Books (Černá kniha), Misfits (Zmetci), Yes, Minister (Jistě, pane ministře) či Sherlock Holmes. A nemůžou chybět ani legendární Monty Pythoni. Samostatná programová linie pak představí Doctora Who, nejdéle vysílaný sci-fi seriál všech dob.

Přespání jen se spacákem

Účast letos přislíbil komik Scott Lee Hansen. Pro návštěvníky je přichystána tematická herna, kde si mohou vyzkoušet oblíbené kratochvíle hlavních hrdinů Trpaslíka jako Malého rybáře nebo volejbal přes jégrovky s nafouknutým kondomem.

Červený trpaslík

Že jste o Červeném trpaslíku ještě neslyšeli? Nikdy není pozdě doplnit si „základní vzdělání“. Kultovní britská série je nyní zdarma ke zhlédnutí na Stream.cz.

Přespolní fanoušci jistě uvítají možnost přespání, ale nutností je vlastní spacák. Kdo přijde v tematickém kostýmu, ušetří na vstupném a může se zapojit do tradiční soutěže masek.

Reklama

Výběr článků

Načítám