Hlavní obsah

Na Pohodu do Trenčína dorazí Solange, Alt-J, Birdy, M.I.A. a další

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na trenčínském letišti začne ve čtvrtek 6. července jednadvacátý ročník multižánrového festivalu Pohoda. Akce, která má dobré renomé nejenom na Slovensku, ale v celé Evropě, potrvá do 8. července. V prodeji jsou poslední stovky vstupenek.

Foto: archív festivalu

Jednou z festivalových hvězd bude americká zpěvačka Solange, starší sestra slavné zpěvačky Beyoncé.

Článek

Pořadatelé letos na akci mimo jiné pozvali Solange, Alt-J, The Jesus And Mary Chain, M.I.A., Birdy či Jakea Bugga. Přijedou rovněž norští Ylvis, britský vítěz Mercury Prize Benjamin Clementine, kytarové duo Rodrigo y Gabriela či Thurston Moore, Mark Lanegan nebo ostrovní Slowdive.

Ze slovenských a českých umělců se představí například písničkářka Katarzia, alternativní kapela Billy Barman, legendární slovenské formace Bez ladu a skladu či Chór vážských muzikantov, punkrocková kapela Slobodná Európa, Laura a její tygři, MCh Band či Tony Ducháček a Garage. Pohoda nabídne celkem 308 vystoupení a 159 koncertů.

Celý festivalový areál bude pokryt signálem 4G a k dispozici budou i wi-fi pointy. Připraven je pestrý doprovodný kulturní program, návštěvníci ale najdou na festivalu i sportovní vyžití.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám