Hlavní obsah

Na Hip Hop Kempu vystoupí Mos Def i Dilated Peoples

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší hip-hopová akce v ČR startuje ve čtvrtek v Hradci Králové a pokračuje až do soboty. V pořadí jedenáctý Hip Hop Kemp uvítá zahraniční hvězdy, jako jsou Mos Def či Dilated Peoples, a spoustu dalších.

Foto: Hip Hop Kemp

Dilated Peoples

Článek

Slavný Američan Mos Def urazil dlouhou cestu od prvního singlu Universal Magnetic, který vydal před šestnácti lety. V devadesátých letech spolupracoval s De La Soul, s Talibem Kwelim vydal album Mos Def & Talib Kweli Are Black Star a v roce 1999 přišel se sólo debutem Black on Both Sides. Od té doby má na kontě další tři alba, byl nominován na Grammy a hrál i ve filmech.

Undergroundové kalifornské trio Dilated Peoples působí od poloviny devadesátých let ve složení DJ Babu, Evidence a Rakaa Iriscience. V roce 2000 prorazili s debutem The Platform. O rok později vychází Expansion Team, album ne tak úspěšné jako předešlé, ale přineslo hit Worst Comes To Worst. Následovaly desky Deta Lideracy Project a Neighborhood Watch. Poslední album 20/20 z minulého roku zabodovalo hlavně se singlem You Can‘t Hide You Can‘t Run, kde hostovali Dr. Greenthumb, Defari, Talib Lweli, Krondon a další.

Foto: Interscope

Mos Def

Dále dorazí Danny Brown, Dope D.O.D., Madlib & Freddie Gibbs, Foreing Beggars, Majk Spirit, Macklemore, PSH, Gramo Rokkaz a další.

Pořadatelé navíc slibují, že ve Festivalparku bude ještě více adrenalinu než loni: "Rajčatová bitva se bude opakovat, pokocháte se i pohledem na holky v čokoládě, zaskáčete si Bag Jump, rozstřílíte se na paintballu, dáte závody na motokárách nebo vyzkoušíte novinky v riders zóně. Kromě toho budete mít i letos možnost zažít  taneční adrenalin na Game Over BBoys Battleama."

Hip Hop Kemp si za 10 let vybudoval postavení největší hip hopové události u nás a všimla si ho i americká televize CNN, podle jejíhož názoru se řadí mezi 50 nejlepších festivalů na světě. Více na www.hiphopkemp.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám