Hlavní obsah

Na festivalu Slunovrat v Opavě vystoupí Eric Truffaz i David Koller

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival Slunovrat (dříve Hradecký slunovrat), který je jednou z nejoblíbenějších kulturních přehlídek svého druhu v České republice, se letos stěhuje z Hradce nad Moravicí do Opavy. Hlavní hvězdou přehlídky, která je naplánovaná na poslední červnový víkend, je jazzová legenda Eric Truffaz.

Foto: archiv umělce

David Koller

Článek

Festival přivítá třeba Davida Kollera, Radůzu, Clarinet Factory, Jaromíra 99 či špičkovou makedonskou dechovku Džambo Aguševi Orchestra nebo třeba spisovatelku Karin Lednickou a britského literáta Simona Mawera, autora bestselleru Skleněný pokoj a dalších knih.

Program hlásí několik desítek vystoupení, hlavní hudební dění proběhne v zahradě opavského minoritského kláštera i v jeho obvykle nepřístupných gotických sálech, na historickém nádvoří sousední Slezské univerzity i v její zahradě.

Pro diváky se otevře také nádvoří Církevní konzervatoře Německého řádu, kostel svatých Janů a další objekty. „Opava nás přijala vskutku s otevřenou náručí,“ říká ředitel festivalu Václav Müller. „Umožní nám to nejen zlepšit servis pro účinkující, ale hlavně divákům i nám všem si festival více užít a otevřít ho dalším uměleckým zážitkům, na které zkrátka v Hradci nebylo místo,“ dodal.

Kromě hlavní hudební scény budou součástí festivalu i všechny důležité scény, které si lidé oblíbili v Hradci nad Moravicí. A to včetně diskusního fóra Salon Mechtilde, které nabídne diskuse, přednášky a literární čtení, a Welcome scény, která nabízí zajímavé hudební objevy a na kterou kapely každý rok podstupují konkurz.

Součástí Slunovratu bude také neplacená a volně přístupná zóna v sadech Svobody, kde se uskuteční také festival kávy a dobrého jídla. Ten nabídne nejen možnost ochutnat kávu na všechny způsoby i cizokrajnou gastronomii, ale i kávové workshopy, kuchařské exhibice i přednášky významných hostů ze světa gastronomie.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám